Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului în Guvernul Năstase, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea tristă a fost adusă de Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), aducând un omagiu unei personalități marcante în domeniul turismului românesc.

Cu o carieră impresionantă, Dan Matei Agathon a fost membru fondator al FSN (Fundația pentru Solidaritatea Națională), iar după Revoluția din 1989, a devenit director în Guvernul României. În 1992, a preluat funcția de ministru al Turismului. A ocupat această poziție de responsabilitate timp de 2 mandate, inclusiv în perioada 2000-2004. 

Cu toate acestea, Dan Matei Agathon este adesea asociat cu controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, o inițiativă pe care a dezvoltat-o alături de fostul premier Adrian Năstase. Acest proiect, care viza crearea unui complex turistic tematic în jurul legendei lui Dracula, nu a reușit să se materializeze în totalitate, fiind însoțit de critici și dezbateri aprinse în societate.

De interes:  10 alimente care pot să te îmbolnăvească de cancer fără să știi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.