Strategia Smart City 2022-2027, pe baza căreia vor fi atrase fonduri pentru digitalizarea Timișoarei, a fost aprobată de Consiliul Local. Potrivit primarului Dominic Fritz, la dezbaterea strategiei au fost implicați, sub o formă sau alta, aproximativ 2.000 de cetățeni.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei „Smart City și transformare digitală Timișoara 2022-2027” a trecut de Consiliul Local Timișoara.

Vara trecută, Primăria Timișoara a lansat invitația de participare la procedura de selecție privind serviciile de consultanță pentru „facilitarea elaborării strategiei de smart city și transformare digitală a Municipiului Timișoara”. Pentru aceasta, a pus la bătaie 100.000 de lei (fără TVA), adică puțin peste 20.000 de euro.

Strategia este împărțită în șapte domenii strategice care vizează viața de zi cu zi a oamenilor: transparența decizională și guvernarea participativă, servicii publice de calitate, inovația și mediul economic, atragerea și retenția forței de muncă calificate, mediul și salubrizarea, cultura și recreerea, mobilitatea și transportul public.

Strategia Smart City și Transformarea digitală a Timișoarei poate fi studiată, în integralitatea sa, pe site-ul primăriei Timișoara, la secțiunea administrație/consiliul local/proiecte de hotărâre.

De interes:  La biroul de permise și înmatriculări auto se prelucrează încă cererile restante

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.