În iunie 2011 nişte cercetători suedezi au descoperit o anomalie pe fundul Mării Baltice la o scanare de rutină cu sonarul. Obiectul este rotund, cu un diametru de 60 de metri şi stârneşte unde electromagnetice care defectează aparatura electronică din jurul ei.

Anul trecut, oamenii de știință suedezi anunțau că au efectuat o descoperire șocantă în Marea Baltică. O structură metalică de circa 60 de metri se află pe fundul mării. În urma diverselor speculații s-a vehiculat ideea că este vorba despre un OZN prăbușit în apă. Această teorie a fost contestată de cei mai mulți dintre oamenii de știință, care au încercat să ofere informații contradictorii. Unii susțineau că metalul s-a format din cauze naturale și din această cauză structura se află pe fundul Mării Baltice.

Aceste concluzii au fost trase anul trecut de către diverși cercetători și într-un fel sau altul cazul structurii de metal a fost oarecum uitat. O echipă de specialiști din Israel, din dorința de a demonstra că ceea ce se stabilise anterior cu privire la misterioasa bucată de metal este eronat, a continuat cercetările. Rezultatele sunt de-a dreptul fascinante pentru că reiese faptul că materialele de pe cercul metalic au fost arse. Mai mult de atât, materialele din compoziția metalică sunt limonitul și goethitul.

De interes:  Laptele de soia, cea mai bună alternativă la laptele de vacă? – Banat FM

Prof. Dr. Steve Weiner susține că aceste elemente nu ar avea cum să se formeze pe fundul unei mări. Limonitul este un minereu de fier constând dintr-un amestec hidratat de oxid-hidroxid de fier. Mai este cunoscut și sub denumirea de fierul mlaștinii pentru că în mod regulat el se formează doar în mlaștini.

Martin Jakobsson, geolog marin de la Universitatea din Stockholm, este de părere că structura rămâne o mare enigmă. Cel mai ciudat este faptul că pe suprafața ei au fost descoperite mai multe pietre de granit, care în urma analizelor s-a determinat că ar avea o vechime de 14.000 de ani. Vechimea obiectului schimbă extrem de mult perspectivele cercetătorilor, dar în același timp ridică alte semne de întrebare despre proveniența sa. Oare a fost creat de natură sau de mâna unei civilizații avansate tehnologic?

„Sunt foarte sceptic cu privire la proveniența acestui obiect, dar nu ar fi trebuit să fie atât de greu să descoperim ceea ce este. Chiar dacă obiectul se află la o asemenea adâncime se poate realiza o documentație mai amplă și în acest fel să încheiem această poveste care durează mai bine de un an.”, a declarat Johan Rönnby, profesor de arheologie maritimă la Universitatea Södertörn, Suedia.

De interes:  Biroul mobil al Poliției Locale

Până în prezent, părerile cu privire la obiectul misterios rămân împărțite. În timp ce unii specialiști sunt de părere că este o formațiune naturală, alții vorbesc despre o creație artificială. Probabil că în viitorul apropiat mai multe informații referitoare la acest obiect vor fi prezentate opiniei publice.

Ulterior, cercetătorii au studiat zona şi se pare că obiectul ar fi un dispozitiv anti-submarin plantat în mare de nazişti, în al doilea Război Mondial. Cercetările continuă, dar sunt îngreunate de locul obiectului pe fundul mării.

Sursă: www.fiicurios.ro; www.efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.