Cele mai periculoase alimente din lume! Majoritatea sunt interzise! (II) – Pericolul din legume


În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.

În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum şi alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă şi în Statele Unite ale Americii. Aşadar, nu este de mirare de ce obezitatea şi bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA.

Pericolul din legume

Pentru protejarea culturilor de dăunători, fermierii din SUA folosesc ierbicidul numit atrazină. Despre atrazină se ştia deja că provoacă anomalii sexuale la broaşte şi peşti, iar cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) au descoperit că aceasta alterează semnalele hormonale în celulele umane. Atrazina este al doilea cel mai folosit ierbicid în agricultura din SUA.

De interes:  Microbuzele, autocarele și tirurile la control – Banat FM

Studiile arată că femeile însărcinate şi copiii sunt cei mai afectaţi de pesticidele din legume şi fructe. Cu atrazină sunt tratate culturile mari de porumb şi sorg, dar substanţa e folosită şi de familiile americane în grădini sau pe pajişti. În Europa, atrazina a fost interzisă după ce mai multe studii au relevat că substanţa creează tulburări endocrine la peşti şi amfibii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.