Știm cu toții, spălatul vaselor nu e cea mai distractivă activitate nici prin casă, nici la restaurantul sau business-ul propriu. Dar trebuie făcută! Așa că astăzi îți vom prezenta 6 ponturi despre cum să faci această activitate mai ușoară, mai eficientă și mai rapidă. Citește în continuare!

Cum să scapi de spălatul vaselor mai repede în 6 pași simpli

  1. Cumpără suporturi de vase

Chiar dacă ai un uscător suspendat pentru vase, este o idee bună să îți cumperi unul sau mai multe alte suporturi. Pe acestea le vei folosi pentru a stoca vasele murdare atunci când nu ai timp sau chef să le speli imediat, mai ales dacă ai un business mic și trebuie sa te ocupi de toate. În acest fel, nu vei mai umple chiuveta pe care apoi va trebui să o golești când te hotărăști să te apuci de treabă. 

  1. Spală vasele în ordinea corectă

Este recomandat să începi să speli vasele cu cele mai puțin murdare. Astfel, nu vei murdări buretele sau celelalte vase care așteaptă în chiuvetă (sau pe lângă) cu resturile sau apa murdară de la oale sau tigăi care au fost intens folosite.

  1. Folosește veselă de calitate
De interes:  Ce trebuie să știi dacă vrei să înveți să conduci o mașină

Poate sună ciudat, dar ca să îți ușurezi procesul de spălare a vaselor este necesar să ai farfurii și tacâmuri de bună calitate. Fiind făcute din materiale bune, vor fi și mai ușor de curățat. Recomandarea noastră este vesela Horeca de pe yalco.ro, site unde vei găsi o varietate foarte mare de farfurii, castroane și tot ce ai nevoie la o calitate excelentă. Iar clienții vor fi super mulțumiți! 

  1. Aruncă bucățile solide direct la gunoi

Chiar dacă nu vrei să speli vasele imediat după ce ai strâns mesele, acordă câteva secunde să arunci bucățile solide de mâncare direct la coșul de gunoi. Îți vei fi recunoscător/oare mai târziu, când nu va trebui să le culegi umede din chiuvetă și să le arunci atunci. Mai mult, există și perii pentru curățat vasele concepute special pentru acest pas.

  1. Folosește un detergent de vase eficient

Cu siguranță ai văzut și tu diferența dintre un detergent de vase bun și unul slab. Iar dacă nu, e important să știi după ce să te uiți: la unul de proastă calitate vei vedea cum torni o cantitate mare și nu face suficientă spumă, sau chiar dacă face, murdăria nu se ia de pe farfurii. Așadar, alege unul care are o concentrație mare de surfactanți – acestea sunt substanțele care ajută mâncarea să se „dezlipească” de suprafața farfuriei. Trebuie să conțină și alcooli care dezintegrează reziduurile, dar și ingrediente anti-bacteriene, precum acizii lactici. Într-adevăr, poate fi puțin mai scump, dar merită pentru a-ți ușura efortul și procesul de a spăla vasele pentru business-ul tău. 

  1. Lasă vasele la înmuiat
De interes:  USR vrea să blocheze construirea unui nou corp al Spitalului Municipal Timișoara!

Ok, poate că nu e cea mai bună opțiune să lași vasele la înmuiat cu zilele, dar este recomandat să faci acest lucru măcar pentru câteva minute înainte să te apuci de spălat. Umple chiuveta cu apă fierbinte, adaugă detergentul și lasă vasele acolo. În acest fel, dai voie substanțelor despre care vorbeam mai devreme să acționeze și să își facă treaba cât mai eficient.

În concluzie, spălatul vaselor nu trebuie să fie neapărat o corvoadă. Având informațiile de mai sus și cu o strategie bine pusă la punct, poți elimina neplăcerile asociate acestei activități din viața ta. Nu uita să alegi veselă și produse de curățare de calitate și să ai răbdare. Spor la spălat vase!

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.