Crearea unei afaceri presupune muncă – și riscuri. Dar unele riscuri sunt mai periculoase decât altele. Acest articol prezinta in continuare câteva riscuri pe care fiecare proprietar de afacere ar trebui să le aibă în vedere.
Conducerea unei afaceri necesită o muncă grea, care poate duce la diverse recompense, venituri și satisfacție. Deși succesul este scopul final, riscul in afaceri vă poate împiedica să atingeți obiectivele pe care le-ați stabilit.
Când vine vorba de gestionarea riscurilor, există totuși câțiva faci pe care îi puteți face. Iată patru tipuri de riscuri de afaceri pe care poate doriți să le abordați în compania dumneavoastră:
1. Riscul economic
Economia se schimbă constant pe măsură ce piețele se modifică. Unele schimbări pozitive sunt bune pentru economie, ducând la medii de cumpărare în plină expansiune, în timp ce evenimentele negative pot reduce vânzările. Conform site-ului www.evaluator-risc-securitate-fizica.net, este important să urmăriți schimbările și tendințele pentru a identifica potențialul și a face planul pentru o criză economică.
Pentru a contracara riscul economic, economisiți cât mai mulți bani posibil pentru a menține un flux de numerar constant. De asemenea, operați cu un buget redus, cu cheltuieli generale reduse, în toate ciclurile economice, ca parte a planului dumneavoastră de afaceri.
2. Riscul de conformitate
Proprietarii de afaceri se confruntă cu o mulțime de legi și reglementări de respectat. De exemplu, recenta protecție a datelor și conformitatea procesării plăților ar putea avea impact asupra modului în care gestionați anumite aspecte ale operațiunilor dumneavoastră. A cunoaște bine legile aplicabile vă poate ajuta la minimizarea riscurilor de conformitate.
3. Risc de securitate și fraudă
Pe măsură ce mai mulți clienți folosesc căile online și mobile pentru a partaja date cu caracter personal, există și oportunități mai mari de hacking. Știrile despre încălcarea datelor, furtul de identitate și frauda în plăți ilustrează modul în care acest tip de risc crește pentru companii.
Nu numai că acest risc are impact asupra încrederii și a reputației, dar o companie este de asemenea responsabilă financiar pentru orice încălcare sau fraudă a datelor. Pentru a obține o gestionare mai eficientă a riscurilor întreprinderii, concentrați-vă pe soluții de securitate, instrumente de detectare a fraudei, precum și educarea angajaților și a clienților despre cum să detectați eventualele probleme.
4. Risc financiar
Acest risc comercial poate implica creditul acordat clienților sau datoriile propriei companii. Fluctuațiile ratelor dobânzilor pot fi, de asemenea, o amenințare.
Efectuarea de ajustări a planului dumneavoastră de afaceri vă va ajuta să evitați afectarea fluxului de numerar sau ivirea unei pierderi neașteptate. Păstrați datoriile la un nivel minim, și creați un plan care să înceapă să reducă povara datoriilor cât mai curând posibil. Dacă veniturile dumenavoastră vin doar de la unul sau doi clienți, riscul financiar ar putea fi semnificativ dacă unul sau amândoi nu vă mai folosesc serviciile. Începeți să vă faceti reclama la serviciile oferite pentru a vă diversifica baza de clienti, astfel încât pierderea unuia să nu vă distrugă incasarile lunare.