4 locuri încântătoare pe care le poți descoperi într-o excursie de o zi în Bulgaria

  Știai că ai nevoie de doar o zi pentru a descoperi unul dintre cele mai populare obiective turistice din Bulgaria? Dacă nu știi ce să mai vizitezi în România, îți recomandăm țara vecină de la sud de Dunăre. Alege excursii de o zi in Bulgaria de la O Zi Cât o Vacanță și vei reuși să vizitezi tot ce îți dorești, fără să îți iei concediu. 

  În primul rând, menționăm Muzeul Etnografic Etar, având în vedere că este și prima oprire de pe parcursul excursiei. Acesta se află în Regiunea Gabrovo, mai exact într-o vale împădurită, pe malul răului Sivek (poalele munților Balcani). Astfel, muzeul te întâmpină cu peisaje încântătoare, care te vor îndemna să faci multe fotografii și să le privești ore în șir dacă ai putea. Muzeul are străduțe pavate cu piatră și îți oferă posibilitatea de a descoperi tradiții și obiceiuri ale zonei, direct de la meșterii locali, care te vor îndemna să te implici și tu în diverse activități meșteșugărești. Cu siguranță îți vor plăcea casele tradiționale, vopsite în special în nuanțe de galben, albastru și portocaliu. 

  Următorul obiectiv turistic pe listă este Mănăstirea Dryanovo. Aceasta se află într-o zonă superbă din Bulgaria și are o istorie bogată. A fost ctitorită la finalul secolului al XII-lea, pe timpul când exista Imperiul Bulgar. În timpul dominației otomane, mănăstirea a fost arsă de două ori. În anul 1845 a fost restaurată și în prezent poartă Hramul Arhanghelului Mihail. Interesant de menționat este faptul că altarul mănăstirii este unul dintre cele 100 de obiecte turistice naționale din țară. 

  Imediat după vizita la mănăstire, vei admira Peștera Bacho Kiro, aflată la doar 300 m distanță. Este o peșteră cu galerii luminate discret, dar care te va impresiona, fiind asemănată cu un labirint complicat. Peștera se află la o altitudine de 335 m, iar la poalele acesteia se regăsește o cascadă formată de răul Andaka. 

  Următoarea destinație pe listă este Veliko Târnovo. Este una dintre cele mai frumoase destinații din apropierea graniței cu România. De la București, ajungi aici în aproximativ 3-4 ore, în funcție de trafic. Veliko Târnovo este capitala medievală a Bulgariei, un loc înțesat de istorie. De asemenea, este și centru administrativ, cultural, istoric și turistic al acestei țări. Vechiul oraș se află pe trei dealuri și este important de menționat că pe unul dintre ele, Tsaravets se regăsesc fostele reședințe ale țarilor și patriarhilor bulgari. Aici poți vizita castele medievale, te poți bucura de un parc excepțional și oriunde te-ai uita, vei vedea istoria acestui loc. Neapărat să asculți și poveștile spuse de ghizi și localnici și îți garantăm că te vei îndrăgosti inevitabil de Veliko Târnovo. Dacă vei dori să revii aici și să stai mai multe zile, îți recomandăm să alegi o cazare cu priveliște la dealuri și cu siguranță va fi o vacanță reușită. 

  Dacă vrei să vizitezi aceste obiective turistice în doar o zi, nu uita să intri pe site-ul O Zi Cat o Vacanta.

  De interes:  "Virtuozii Semenicului", pe scena Festivalului Naţional "Mariana Drăghicescu"

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.