3 tipuri saci de box: care este potrivit pentru antrenamentele tale

Antrenamentul la sacul de box îți permite să îți îmbunătățești forța și tehnica, atunci când aplici diferite tipuri de lovitură. De asemenea, este un exercițiu cardio excelent, ce asigură beneficii pentru fizic și starea ta de bine. Nu în ultimul rând, reproduce cu fidelitate scenariul unei lupte corp la corp, asigurând însă niveluri ridicate de siguranță și confort. Știai că există mai multe tipuri de saci de box? Vezi care sunt cele mai populare produse din această categorie.

1. Sacul de box clasic

Un sac de box din piele naturala, agățat prin elemente de prindere sigure de tavanul unei săli de antrenamente, este prima imagine ce îți vine în minte atunci când te gândești la un astfel de produs. Acest echipament nelipsit din rutina pugiliștilor este produsul de care ai nevoie, dacă îți dorești să înveți cum se lovește corect la față sau la picioare, cum se execută corect un joc de picioare sau schimbări bruște ale direcției și care este distanța optimă față de adversar.

Dacă îți dorești să construiești o rutină de antrenamente concentrată pe îmbunătățirea nivelurilor de forță și anduranță, alege un sac de box din piele naturală cât mai greu. Înălțimea ideală a unui sac pliat pe o astfel de nevoie este cuprinsă între 0,90 m și 1,80 m. La sacul de box poți exersa și sărituri cu lovitură de picior, atât de populare în sporturi de contact precum kickboxul sau muay thai-ul. În acest caz, alege un sac de box cât mai lung posibil.

De interes:  Amplificatori de performanţă: Jocurile de cazino sunt benefice pentru sportivi?

Comanzi online un astfel de produs pentru antrenamente la box? Află cât mai multe informații utile despre sistemele pentru prindere de care dispune. Ai nevoie de un cadru sigur pentru sesiunile tale de mișcare, de aceea, modul în care se fixează de tavan trebuie să ofere stabilitate optimă, sub acțiunea diferitelor lovituri.

2. Sacul de box Aqua

Sacul de box Aqua, pe care îl poți găsi acum și în oferta Knockout Store, îți permite să redefinești modul în care te antrenezi. Această inovație în domeniu combină flexibilitatea și rezistența în aceeași structură a unui echipament cu design modern și ergonomic. Spre deosebire de alți saci de box, este umplut cu apă.

Datorită acestui tip de umplutură, senzația resimțită la momentul impactului este una mult mai realistă. Sacul de box Aqua asigură o durabilitate îmbunătățită, deoarece umplutura lichidă determină repartizarea uniformă a presiunii, atunci când aplici lovituri pe suprafața sa. Datorită acestui beneficiu pe care îl oferă, suprafața exterioară a materialului se va degrada într-un ritm mult mai lent, spre deosebire de sacii cu alte variante de umplutură.

De interes:  Cupa Ciresar la Tenis de Masa a persoanelor cu dizabilitati si-a desemnat castigatorii

În plus, utilizarea unui sac de box Aqua asigură un risc mult mai scăzut de accidentare. Încheieturile și tendoanele sportivilor sunt expuse la fracturi sau alte tipuri de leziune, cu au impact asupra performanței. Însă chiar și dacă alegi acest tip de sac pentru antrenamente, îți recomandăm să porți mănuși de box pentru siguranța mâinilor. Vezi cele mai noi oferte Knockout Store, pentru a comanda online un sac de box Aqua și mănușile potrivite pentru acest tip de antrenament.

3. Sacul de box pentru podea

Sacul de box pentru podea este un alt tip de echipament pe care îl poți utiliza pentru a deveni mai bun. Poziționat pe suprafața solului, asigură un grad ridicat de mobilitate. Execuți cu ajutorul său diferite tipuri de mișcare laterală, eschive și lovituri de brațe sau picioare, reproducând astfel contexte variate ale unei lupte corp la corp. Sacul de box pentru podea este mult mai simplu de integrat într-un spațiu de antrenamente, chiar și dacă o astfel de zonă este acasă la tine.

De interes:  Complexul sportiv din Calea Lipovei va costa peste 26 de milioane de lei!

Spre deosebire de sacul de box fixat de tavan, cel de podea are o bază foarte stabilă, susținută de greutăți. Este flexibil și proiectat pentru a absorbi fără probleme șocul generat de impactul loviturii, fără a-și modifica poziția. Fie că ești un luptător debutant sau unul cu experiență, această variantă de produs îți permite să faci progrese simplu de observat, în cadrul antrenamentelor de box, kickbox, MMA, muay thai etc.

Vezi oferta Knockout Store și alege sacul de box potrivit pentru tine. Gama variată include saci de box cu fixare pe tavan, saci de box Aqua, saci de box pentru podea, alături de alte echipamente ce îți permit să îți depășești limitele, indiferent de specificul sportului de contact pe care îl practici!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.