Vremea 25 iulie – Zi de foc peste România – Canicula atinge apogeul

Vremea 25 iulie – Temperaturile extreme vor ajunge chiar până la 42 de grade Celsius în România.

Astăzi, 25 iulie 2023, vremea va fi predominant frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime cuprinse între 25 și 40 de grade Celsius. Cerul va fi senin sau variabil, cu unele înnorări temporare în regiunile sud-estice și sud-vestice, unde vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări locale în zonele montane și în sud-estul țării. Presiunea atmosferică va fi în scădere ușoară. Umiditatea relativă a aerului va fi scăzută în majoritatea regiunilor, cu valori sub 50%.

Avertizare meteorologică de caniculă și disconfort termic

ANM a emis o avertizare meteorologică de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru 25 județe din sudul, estul și centrul țării, valabilă până mâine, 26 iulie, la ora 10:00. Potrivit ANM, în aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică de cod galben de caniculă și disconfort termic pentru restul teritoriului, valabilă până mâine, 26 iulie, la ora 10:00. În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime de 35-37 de grade Celsius, iar indicele ITU va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De interes:  La Mulți Ani, Sarah Brightman! – Banat FM

Sfaturi și recomandări pentru a face față caniculei:

Canicula este un fenomen meteorologic care poate avea efecte negative asupra sănătății și stării de bine a oamenilor. Pentru a preveni sau reduce aceste efecte, v-am pregătit câteva sfaturi și recomandări pe care vi le sugerăm să le urmați:

– Evitați expunerea la soare între orele 11:00 și 18:00, când radiația solară este cea mai intensă.
– Purtati haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.
– Protejați-vă capul cu o palarie sau o șapcă și ochii cu ochelari de soare.
– Hidratați-vă corespunzator, consumând cel puțin 2 litri de lichide pe zi, preferabil apă sau sucuri naturale.
– Evitați bauturile alcoolice, cofeina sau zaharurile adaugate.
– Consumați alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale.
– Evitați efortul fizic intens sau activitățile care vă solicită respirația.
– Răcoriți-vă prin dușuri, băi sau comprese reci.
– Folosiți aparate de climatizare sau ventilație pentru a menține o temperatură optimă în locuință sau la locul de muncă.
– Fiți atenți la semnele de deshidratare, epuizare sau insolatie, cum ar fi sete, uscăciunea gurii, transpirație excesivă, amețeli, greață, cefalee, puls rapid sau confuzie.
– Solicitați ajutor medical dacă prezentați aceste simptome sau dacă observați pe cineva care le prezintă³

De interes:  George Simion, liderul AUR, interviu EXPLOZIV la Culisele statului paralel, duminică, de la ora 21.00

Vremea de azi este una caldă și frumoasă în majoritatea regiunilor țării, dar și una periculoasă pentru sănătate, din cauza caniculei și a disconfortului termic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.