După ce zonele localităților timișene Cărpiniș și Chevereșu Mare au fost lovite de grindină și ploi torențiale, nici astăzi locuitorii din vestul țării nu scapă de problemele create de vremea capricioasă.

După ce săptămâni de-a rândul s-au plans din cauza secetei, acum timișenii ajung la polul opus: prea multă ploaie. În plus, grindina distruge grădinile și culturile din câmp. S-a întâmplat la Chevereșu Mare și Cărpiniș, dar fenomenele meteo periculoase vor fi prezente și astăzi în vestul țării, mai multe zone fiind, până seara la ora 22.00, sub cod galben de vreme rea.

Conform meteorologilor, în Maramureș, Crișana și local în Transilvania precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp, descărcări electrice, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Pe harta codului galben meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ se află județele Arad, Hunedoara și, parțial, Caraș Severin și Timiș.

De interes:  Noi RELAXĂRI de la 1 iulie | Florin Cîțu: Se pot organiza evenimente culturale cu până în 2.500 de spectatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.