VIDEO Mircea Negulescu, primul interviu, în exclusivitate la Realitatea PLUS: „Victor Ponta a cerut arestarea mea. Trebuie să fiu redus la tăcere!”

Jurnaliștii Realitatea PLUS au reușit să realizeze interviul anului cu procurorul Mircea Negulescu! Fostul procuror, alias „Portocală”, spune că Victor Ponta a dorit arestarea sa și că a fost amenințat în arest, pentru că se dorește „reducerea sa la tăcere”. În singurul interviu acordat unei televiziuni din România, Mircea Negulescu a decis să rupă tăcerea, într-un interviu-eveniment acordat jurnaliștilor Realitatea PLUS Iulian Leca și Bogdan Muzgoci.

Explicații despre „combinațiile” lui Victor Ponta

„Nu, aveam nevoie de cineva care să ne explice ce s-a intamplat cu banii respectivi… Pentru că e foarte greu să-ți dai seama dacă plata a fost corectă sau nu a fost corectă, dacă lucrurile stau intr-un fel sau altul. Și atunci trebuie sa vorbesti cu cineva care a avut acces in zona respectivă”, a explicat Mircea Negulescu anchetările pe care le-a făcut în dosarul pe  care l-a instrumentat, în singurul interviu acordat unei televiziuni din România – Realitatea PLUS.

VIDEO Negulescu, interviu exploziv la Realitatea Plus: Ponta a luat 2,5 milioane de dolari de la Ghiță

Mircea Negulescu: „Nu am participat la niciun fel de joc politic”. Ce spune despre „statul paralel”

Fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu a răspuns la acuzațiile din spațiul public, potrivit cărora este considerat ca fiind procurorul care a executat comenzi politice. Întrebat despre legătura dintre Justiție și politică, despre teoria „statului paralel” vehiculată de mult timp în spațiul public, potrivit căreia prin dosare se pot aranja anumite jocuri politice, fostul procuror DNA Ploiești a răspuns că el nu a participat la niciun fel de joc politic. 

„Nu am participat la niciun astfel de joc politic. V-am răspuns că n-am participat, nu știu, n-am cunoștințe despre o astfel de chestie”, a declarat fostul procuror anticorupție.

Dosarul „Tony Blair”, în care sunt implicați Ponta și Ghiță, este o coincidență, nu are legătură cu alegerile

De interes:  A crescut numărul turiștilor care vizitează Mehedințiul

Mircea Negulescu a mai precizat și că deschiderea dosarului Tony Blair, cu implicarea lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță, este o coincidență și nu are nicio legătură cu alegerile din 2014 sau 2016.

Întrebat dacă nu i s-a părut suspectă apariția acestui dosar, fostul procuror spune că „nu, credeți că eu aveam timp să mă gândesc la <<timing>>, îmi făceam treaba, nu, nu”.

Acesta menționează că a fost doar o coincidență: „Din punctul meu de vedere, da (a fost o coincidență – n.red.), nu am fost programat pe vreo chestie politică”.

VIDEO Negulescu, interviu exploziv la Realitatea Plus: Ponta a luat 2,5 milioane de dolari de la Ghiță

Fostul procuror susține că Victor Ponta nu a fost afectat de acest dosar: „Nu aș crede că l-a afectat foarte tare sau nu eram eu interesat de lucrul ăsta”.

El spune că nici nu a intenționat să-l cheme pe Tony Blair în acest dosar: „Nu, Doamne ferește! pentru ce să-l chemăm? Dar nici nu aveam nevoie să-l chem pe dl Tony Blair, pentru că s-au văzut banii cum au plecat din societatea de la Ploiești și au ajuns în Marea Britanie. Are o fundație dl Tony Blair, și acolo au fost depuși banii. De ce ar fi trebuit să-l chem?”. 

Negulescu nu se consideră o victimă a sistemului judiciar

Negulescu nu se consideră o victimă politică a sistemului judiciar și susține că nu poate aprecia de ce cei care îl susțineau în trecut afirmă în prezent că el este cel care ar fi încălcat toate protocoalele, regulamentele, pentru că nu a avut nicio legătură cu lumea politică.

„Eu cred că ruptura a fost mai degrabă o ruptură artificială care a fost… Au vrut să creeze o astfel de ruptură artificială. Pentru că era foarte clar că, dacă pleci și urmărești banii, ajungi până la urmă să vezi unde s-au dus, cum au fost cheltuiți. Adică nu mi se pare că ar fi altfel de… Ruptura a fost una artificială”, a explicat Negulescu. 

De interes:  România își face parc de energie eoliană off shore la Marea Neagră, a anunțat premierul din Germania

VIDEO Negulescu, interviu exploziv la Realitatea Plus: Ponta a luat 2,5 milioane de dolari de la Ghiță

A fost amenințat în arest pentru a nu vorbi despre dosarul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță

Fostul procuror DNA Ploiești spune că se simte intimidat și că a fost chiar amenințat în timp ce a fost în arestul central și că s-ar dori tăcerea sa în dosarul lui Victor Ponta.

„Vă dați seama, cum aș putea să fiu altfel decât intimidat?! Nu? Pentru că trebuie să fiu redus la tăcere! Asta este problema, da? Pentru că am făcut o serie de anchete și am aflat niște adevăruri, pe care oamenii nu trebuie să le cunoască”, a declarat Negulescu în același interviu.

Fostul procuror a amintit și de amenințările primite în perioada în care a stat în arest.

Negulescu susține că „da, cu siguranță” a fost o intimidare la adresa lui și explică ce scop ar avea amenințarea: „și o răzbunare, și o intimidare, vă dați seama”.

El crede că amenințarea ar fi venit din partea celui vizat în dosare, evitând să dea un nume, lăsând să se înțeleagă că ar fi vorba de Victor Ponta: „păi, eu cred că din partea destinatarului… eu nu am de unde să știu”.

Întrebat dacă îi este teamă că după decizia de a vorbi în acest prim interviu, acordat în exclusivitate Realitatea PLUS, i se va schimba încadrarea juridică, Negulescu a spus că este „convins că lucurile se vor intampla asa, sunt foarte convins”.

Negulescu susține că Victor Ponta ar fi dorit să fie arestat

Totodată, susține că Victor Ponta ar fi dorit să îl vadă arestat.

De interes:  Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta de 100 de ani

„Păi cine credeti ca a avut interesul? L-ați văzut pe Victor Ponta când a ieșit in public si a cerut arestarea mea? Și a iesit pe urma in Parlament si a spus că să îmi ridice statuia acolo? Cine  putea sa aibe interesul”, a răspuns Mircea Negulescu întrebărilor celor doi jurnaliști Realitatea PLUS Iulian Leca și Bogdan Muzgoci.

Fostul procuror crede că Victor Ponta, pe care l-a asemănat cu un fel de „gardian” care l-a păzit, și Sebastian Ghiță au avut amândoi un rol important în arestarea sa: „Eu cred că un rol deosebit de important l-a avut și Sebastian Ghiță în procedura asta a arestării mele”.

PRIMA PARTE A INTERVIULUI LUI MIRCEA NEGULESCU, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, poate fi urmărită AICI

***
Reamintim că săptămâna trecută, pe 13 august, fostul procuror Mircea Negulescu a fost eliberat din arestul preventiv și a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele două luni. Reținut pe 15 iulie, Negulescu s-a aflat în arest preventiv din data de 23 iulie, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

În acelaşi dosar, fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache este acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Mircea Negulescu.

Acuzațiile aduse lui Negulescu sunt de abuz in serviciu (4 infractiuni) si constituirea unui grup infracțional organizat, cercetare abuzivă (6 infracțiuni), represiune nedreaptă (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, fals intelectual (12 infracțiuni), inducerea în eroare a organelor judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.