Prejudiciu de aproape un milion și jumătate de euro adus statului! Asta au constatat inspectorii ANAF în urma controlului de anul trecut realizat la una dintre firmele conduse de un apropiat al lui Sebastian Ghiță. Milionarul fugar s-a folosit de firma din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro pentru campania lui Ponta din 2014. O mare parte dintre contractele încheiate de Federal Media Partner au fost semnate tot cu firme controlate de Ghiță sau de apropiații săi. 

 Încrengătura banilor începe, așa cum era de așteptat, de la una dintre firmele fanion ale lui Sebastian Ghiță-Asesoft. De aici au plecat milioanele către firma Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță. Din această societate comercială, banii au început să fie cheltuiți pe ceasuri, tricouri, spoturi publicitare, campanii TV, sau chiar sondaje de opinie executate ca la carte de firme celebre. Totul, cu un singur scop: acela de a-l face președinte pe Victor Ponta. Numai că neregulile descoperite de inspectorii ANAF, care au luat la puricat firma din Ploiești, sunt extrem de grave, potrivit raportului obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS. Prejudiciul adus statului se ridică la aproape un milion și jumătate de euro.

„Având în vedere cele expuse mai sus, au fost constatate obligații suplimentare datorate bugetului de stat, în cuantum total de 7.316.186 lei, constând în TVA, impozit pe profit și impozitul pe venitul microîntreprinderilor.”, se arată în document.

De interes:  Sentinţă finală în cazul deratizării ucigaşe din Timişoara.

După finalizarea operațiunii, Ghiță a băgat firma din Ploiești în faliment pentru a șterge urmele ilegalităților.

Federal Media Partner SRL face parte din rețeaua de firme controlate de ex-deputatul Sebastian Ghiță, arată un referat al procurorilor DNA din iunie 2015. Atunci, anchetatorii au impus sechestru pe conturile firmei, la pachet cu alte 54 de societăți suspectate că ar fi controlate direct sau prin interpuși de Ghita și prin care s-ar fi derulat operațiuni de spălare de bani.

In fiecare zi Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță si cine au fost complicii care au stat la masa ilegalităților și care s-au îmbogățit pe spatele românilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.