Realitatea PLUS a intrat în posesia unor documente explozive despre traseul milioanelor date de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta de la prezidențiale. Un raport realizat de ANAF, obținut în exclusivitate, arată cum deputatul fugar s-a folosit de o firmă din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro pentru pomeni electorale sau publicitate de acelasi tip. 

Încrengătura banilor începe, așa cum era de așteptat, de la una dintre firmele fanion ale lui Sebastian Ghiță-Asesoft. De aici au plecat milioanele către firma Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță.

În toată această schemă, o veritabilă demonstrație despre cum se face evaziune fiscală, nu au fost uitate firmele de casă controlate de apropiați ai lui Victor Ponta. Astfel, trusturi de presă folosite în campanie sau sondaje sociologice cerute la comanda staff-ului fostului premier sau chiar bannere cu candidatul preferat, toate au fost plătite de firmele controlate de apropiați ai lui Sebastian Ghiță.

De interes:  Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

Raportul ANAF finalizat în noiembrie, anul trecut, descrie, în 500 de pagini, caracatița formată pe baza unui sistem de împrumuturi între firmele lui Ghiță și alte firme sau chiar persoane fizice. Zeci de milioare de euro au fost plătite pentru presă, bannere, flyere, către firme de lobby, consultanță internă și externă în Statele Unite, Israel, Germania, sume uriașe pentru evenimentele organizate de PSD. Toate pentru Victor Ponta, PSD, Alianța politică PSD UNPR PC si USL! După finalizarea operațiunii, Ghiță a băgat firma Federal Media Partner in faliment pentru a sterge urmele ilegalitatilor.

,,Societatea FEDERAL MEDIA PARTNER SRL, în perioada supusă controlului, a înregistrat în evidența contabilă și a raportat organului fiscal venituri rezultate, în principal, din refacturarea bunurilor și serviciilor achiziționate de la diverse entități interne și externe, către formațiunea politică Partidul Social Democrat sau către alianța partidelor politice PSD-UNPR-PC. De asemenea, societatea a înregistrat venituri semnificative din relațiile comerciale derulate cu societățile ASESOFT TEHNOLOGIES SRL ȘI ASESOFT INTERNATIONAL SA, în baza contractelor având ca obiect prestarea de servicii de publicitate media constând în promovarea mărcilor; produselor, serviciilor și/sau imaginii/numele Beneficiarului, respectiv servicii de consultanță media și comunicațională”, se arată în raport.

De interes:  Seminarul de informare privind legislația în domeniul situațiilor de urgență este amânat

Ca parteneri ai firmei, administratorul a menționat mai multe societăți cunoscute ca fiind ale lui Sebastian Ghiță, deși în fapt ele erau conduse de alte persoane. Printre ele se numără Asesoft International SA, Teamnet International și Asesoft Tehnologies.

În timpul controlului, Federal Media Partner a fost sancționată pentru că nu a transmis la timp documentele solicitate de inspectorii ANAF.

În fiecare zi, Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță și cine au fost complicii care au stat la masa ilegalităților și care s-au îmbogățit pe spatele românilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.