Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad – jud. Timiş au depistat cinci cetăţeni din Sri Lanka care au încercat să iasă din țară ascunși într-un autoturism condus de un cetățean român. Alți patru cetățeni din Sri Lanka au fost depistați, două zile mai târziu, la frontiera verde, încercând să iasă ilegal din țară.

La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – ITPF Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca VW Sharan. Acesta era însoțit de un alt cetățean român, în vârstă de 21 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că între banchetă și scaunele din față era ascunsă o persoană de sex feminin, iar în portbagajul autoturismului se mai aflau alți patru cetățeni străini de sex masculin, ascunși sub o pilotă.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele în cauză sunt din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, posesori ai unor documente de ședere pe teritoriul României.

De interes:  Bilanț coronavirus 9 octombrie - 3.186 de cazuri noi și 52 de decese

O zi mai târziu, în urma unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au mai depistat, la 50 de m de linia de frontieră, în dreptul localității Beba Veche, alți patru cetățeni din Sri Lanka care dețineau permise de ședere pe teritoriul României.

Cetăţenii străini au declarat că au încercat să iasă ilegal, pe jos, din țară și recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen.

În ambele cauze, se efectuează cercetări sub coordonarea unităților de parchet competente sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii din Sri Lanka, respectiv pentru trafic de migranți faţă de cei doi cetățeni români.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.