Duminică, 31 martie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut o vizită de lucru în județul Caraș Severin. În cadrul vizitei, Ministrul Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, împreună cu reprezentanții autorităților locale au verificat situația mai multor obiective de infrastructură din județ.

Astfel Ministrul Răzvan Cuc a anunțat că, în acest an, vor începe lucrările de reparaţii la DN 57 şi DN 57A, respectiv Moraviţa – Oraviţa şi Pojejena – Socol

„Pe DN 57 este cazul să se intervină de îndată, am discutat despre soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa, şi vreau să vă spun că în acest an avem un buget destul de generos, iar în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice conducerile CNAIR şi DRDP Timişoara vor trebui să lucreze şi în regie proprie, deoarece au achiziţionat utilaje. Au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Avem promisiunea domnului Cristian Ispravnic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, că se apucă, de acum într-o lună, de intervenţia, în regie proprie, la DN 57. Vom începe din Oraviţa (…) Bani sunt, totul este să permită şi vremea. În general, lucrările la obiective de investiţii la infrastructura rutieră sunt anuale, dar vreau să văd cum lucrează DRDP-urile în regie proprie, sunt convins că va fi un examen şi un test important pentru domnul director”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

De interes:  O femeie deșteaptă… un bărbat prost! – Banat FM

Celălalt obiectiv anunțat de către Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc este drumul între Pojejena şi Socol, unde există un program de întreţinere, respectiv aşternere de covoare asfaltice, pe o porţiune de 21 km, contractul fiind deja încheiat.

Discuțiile au vizat și stadiul demarării procedurilor referitoare la drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg:

„Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum care era cuprins în Master-Planul general de transport ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă”, a precizat Ministrul Răzvan Cuc.

De interes:  Care sunt etapele in procesul de debarasare mobilier

Din punctul de vedere al finanțării, proiectul va fi executat din fonduri europene.

În continuarea vizitei, Ministrul Transporturilor a avut o serie de discuții cu primarii localităților cărășene, cu privire la urgențele ce trebuie rezolvate în infrastructura din această zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.