Rusia nu se limitează la a ataca Ucraina, ci profită de orice ocazie pentru a reține cetățeni americani, având în vedere utilizarea lor în discuții ulterioare.

UPDATE 9:30 – Lukașenko amenință că va utiliza arma nucleară: „Vom răspunde imediat cu tot ceea ce avem”

Belarusul va răspunde imediat unei agresiuni – inclusiv cu armament nuclear – a anunțat, joi, într-un interviu, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, informează News.ro, care citează CNN.

”Nu poate exista decât o ameninţare; o agresiune împotriva ţării noastre. Dacă agresiunea împotriva ţării noastre este lansată din Polonia, Lituania, Letonia, vom răspunde imediat cu tot ceea ce avem”, a ameninţat liderul de la Minsk.

UPDATE 8:00 – Alertă în Rusia – O clădire ar fi fost lovită în urma unui atac cu dronă

Un atac cu dronă ucrainean a lovit o clădire din Moscova, provocând o explozie care a fost auzită în cartierul de afaceri al oraşului, au afirmat oficiali ruşi, potrivit BBC. 

UPDATE 00:00 – Rusia reține un american sub acuzația de spionaj
Un tribunal din Moscova a arestat un american cu rădăcini rusești, Gene Spector, acuzându-l de spionaj, conform informațiilor furnizate de Agenția Tass. Spector este ultimul american arestat de Rusia în contextul conflictului cu Ucraina. Anterior, la finalul lunii martie, jurnalistul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, a fost de asemenea arestat sub aceleași acuzații. Gershkovich a fost primul american arestat în Rusia pentru spionaj de la încheierea Războiului Rece. Alte arestări notabile includ sportiva de baschet Brittney Griner, eliberată în decembrie, și fostul marinar american Paul Whelan. Aceste arestări au sporit temerile că cetățenii americani ar putea fi folosiți ca monedă de schimb în contextul războiului din Ucraina. Spector a avut anterior probleme legale într-un caz de corupție legat de un fost consilier al ex-vicepremierului rus Arkadi Dvorkovich.

De interes:  Expoziție Corneliu Baba la Bastionul Theresia

UPDATE 23:30 – Lukașenko confirmă discuții cu Ucraina
Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat într-un interviu că Belarus și Ucraina au avut contacte prin intermediul Direcției Principale de Informații (GUR) din Kiev. Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodomir Zelenski a oprit aceste discuții. Lukașenko a menționat că s-au întâlnit cu oficialii ucraineni de mai multe ori, discutând despre potențiala implicare a Belarusului în conflict și alte subiecte.

UPDATE 23:00 – Zelenski primește noi ambasadori în Ucraina
Președintele ucrainean a acceptat acreditările noilor ambasadori din Germania, Indonezia, Suedia, Chile, Columbia și Peru. Zelenski a avut de asemenea discuții individuale cu fiecare dintre ambasadori, abordând relațiile bilaterale și respectarea dreptului internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.