Angajații de la Pompe funebre amenință cu GREVĂ și PROTESTE dacă vor fi obligați să îmbrace morții din cauza COVID-19

Angajații din sistemul de servicii funerare amenință cu proteste din cauza noilor reguli COVID-19! Cei de la Pompe funebre sunt revoltați de ordinul privind îmbrăcarea morților bolnavi de coronavirus. Ei pregătesc un protest amplu în București, pentru că nu sunt de acord cu noile reglementări și se tem pentru viețile lor. În plus, angajații amintesc că pentru aceste servicii factura va fi mult mai mare pentru familiile respective. 

Angajații din serviciile funerare din toată țara sunt gata să își oprească activitatea dacă vor fi obligați să îmbrace persoanele care au murit din cauza COVID-19, relatează Realitatea PLUS.

Aceștia nu sunt de acord cu această nouă procedură prevăzută în Ordinul modificat al Ministerului Sănătății.

Citește și CE prevede noul Ordin privind înmormântarea pacienților decedați de COVID-19

Potrivit noilor condiții, orice persoană decedată în urma COVID-19 va putea fi îmbrăcată și pusă ulterior în doi saci speciali de plastic.

Angajații spun că pentru câțiva bani nu vor să-și riște viața, deși îmbrăcarea persoanelor decedate după infecţia cu noul coronavirus se va reflecta în factură, care va fi suportată de familiile celor morți de COVID-19. Astfel că în următoarea perioadă vor fi nevoiți să refuze clienții ale căror rude au decedat în urma infectării cu coronavirus.

De interes:  Bobby Păunescu: Joe Biden a susținut un discurs istoric, fără cusur

Ei au mai declarat că morgile spitalelor sunt pline după schimbarea noilor reguli aprobate de Guvern. 

Aceștia spun că vor organiza proteste ample imediat ce vor obține toate aprobările necesare de la autorități. În cazul în care nu li se vor respecta ceerințele, aceștia au amenințat cu proteste spontane.

Protestul personalului din serviciile funerare va avea loc imediat ce vor fi obţinute toate aprobările de la autorităţile din Bucureşti. În caz contrar, aceștia au anunțat că vor declanșa o grevă spontană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.