Schimbarile sunt adesea mai mult decat binevenite, indiferent ca vorbim despre propria persoana sau despre propriile camine, pentru ca aceste lucruri dau de cele mai multe ori un nou sens vietii. Din cand in cand, fiecare dintre noi simtim nevoia de a face cateva schimbari la propriile camine, pentru ca necesitatile noastre in materie de confort se pot schimba, dar si pentru faptul ca tendintele in ceea ce priveste amenajarile interioare se schimba si ele in mod constant. Indiferent de motivul pentru care ne dorim sa oferim o noua infatisare propriilor camine, cert este fapatul ca ne dorim ca acest proces sa fie unul cat mai simplu, sa nu ne coste o avere, iar rezultatul sa fie unul cu adevarat spectaculos. De cele mai multe ori insa, acest proces este unul destul de complex, avand in vedere ca pe langa rabdare si idei creative, avem totodata nevoie si de multa organizare.

Pentru ca intr-un fel sau altul fiecare dintre noi trecem prin aceasta activitate la un moment dat, am pregatit pentru tine in acest articol o serie de sfaturi si idei care sa iti vina in ajutor atunci cand iei decizia de a aduce cateva schimbari majore caminului tau. O buna organizare a intregului proces reprezinta un lucru care te poate scuti de numeroase batai de cap si poate chiar transforma totul intr-o reala placere, pentru ca la final este totusi vorba despre confortul si gusturile noastre.

De interes:  Sfaturi pentru incepatori in amprentarea betonului

Alcatuieste un plan de bataie inainte de a da startul schimbarilor.

            Atunci cand stii cu exactitate cum anume iti doresti sa arate locuinta ta, din start lucrurile incep a deveni mult mai simple, pentru ca vei avea un punct de plecare. Cand acest plan lipseste insa, pot aparea numeroase situatii neprevazute, in care nu vei mai sti cu exactitate in ce directie sa o apuci. Din acest motiv, alcatuirea unui plan, chiar si in linii mari a modului in care iti doresti sa redecorezi totul este un lucru care iti poate fi de un real ajutor in reamenajarea caminului. In plus, acesta te va ajuta sa fii si mult mai organizat.

Incearca sa fii cat mai organizat!

            Daca vei incepe procesul de reamenajare prin a intoarce toata casa cu susul in jos, nu vei face decat sa creezi haos si chiar sa prelungesti intreaga activitate de redecorare. Astfel, recomandarea este aceea de a redecora incaperile pe rand, nu inainte insa de a te asigura ca folosesti o folie de ambalat de calitate pentru a putea proteja corespunzator toate obiectele din locuinta. Daca nu vei face acest lucru, risti ca o parte din lavabila si alte vopsele sa ajunga pe diferite suprafete/obiecte, lucru pe care cu certitudine nu ti-l doresti. Indiferent ca este vorba despre centrala termica, calorifere, convectoare pe gaz sau electrice, aparate de aer conditionat sau electrocasnice, acestea trebuie infoliate si protejate in mod corespunzator atunci cand redecoram.

De interes:  Aproape 1,5 milioane de lei pentru Brădișoru de Jos

Tine cont de gusturile proprii, mai mult decat de tendinte.

            Nu intotdeauna gustuile personale in ceea ce priveste amenajarea caminului vor coincide si cu tendintele actuale, astfel ca este recomandat ca intotdeauna sa ne indreptam atentia inspre ceea ce ne place, mai mult decat inspre ceea ce este de actualitate. Tendintele actuale in amenajarile interioare reprezinta defpat niste linii de ghidaj foarte bune atunci cand ne simtim lipsiti de orice fel de idei, insa nu ar trebui sa te simti niciodata obligat sa alegi ceva ce nu se afla in concordanta cu gusturile proprii, pentru ca nevoile fiecaruia dintre noi sunt diferite si avem viziuni diferite asupra lucrurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.