După ce au rămas fără apă caldă si caldura, timisorenii racordati la Colterm au primit ieri cu bucurie vestea ca alimentarea cu agent termic va fi reluata. Primarul Dominic Fritz le-a dat o veste rea, pe o rețea de socializare.

El spune că, intelegerea cu furnizorul de gaz, anuntat ieri la amiaza, a cazut ieri seara. Primarul mai spune ca  au fost negocieri cu un alt furnizor de gaz dar procedura se va finaliza, posibil, doar astazi. Într timp un barbat de 66 de ani a murit iar fiica lui a ajuns in stare grava la spital. Cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon in apartamentul racordat la Colterm si au fost descoperiti dupa ce o ruda i-a sunat si a vazut ca nu raspund la telefon. Medicii nu au mai putut face nimic pentru barbat, iar femeia este in stare grava la spital.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans.

De interes:  2 octombrie – Banat FM

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.

Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.