Un drum ucrainean din Neanderthal a fost mutat în Caraș-Severin!

O imagine cu o asfaltare făcută în bătaie de joc, însoțită de un mesaj potrivit căruia „modernizarea” respectivă ar fi realizată pe drumul județean dintre Bozovici și Șopotu Nou, a atras o mulțime de critici și înjurături pentru șefii de la Drumuri Județene! De data asta, total gratuit!

Imaginea este absolut fabuloasă. Ar fi de pe undeva din Ucraina. Cineva a aruncat-o însă pe rețelele sociale ca și cum ar fi fost realizată în Caraș-Severin, pe Valea Almăjului. Oamenii au luat foc. Șefii de la Direcția de Drumuri Județene, altceva! Asta până să explice în mediul online că totul este o glumă proastă. „DDJ nu aprobă lucrări neconforme pe drumurile județene! Pe drumul județean DJ 571B, între localitățile Bozovici și Dalboșeț, Direcția de Drumuri Județene nu execută în acest moment lucrări. S-au programat lucrări de întreținere pe această porțiune de drum, însă ele se află în procedură de achiziție, în faza de evaluare tehnică a ofertelor, urmând ca în zilele următoare să fie stabilit un câștigător. Lucrările de întreținere, ce constau în plombări şi covoare asfaltice 10.000 mp, estimate la valoarea de 727.954 de lei vor începe în aproximativ 2 săptămâni. Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin nu are cunoștință de lucrările prezentate în fotografia respectivă, și nu ar aproba o astfel de practică”, a explicat Gabriel Știka, șef peste drumurile județene din Caraș-Severin.

De interes:  Povești de viață în Parcul Central din Băile Herculane

Drumul Județean dintre Bozovici și Șopotu Nou nu se prezintă momentan nici el în condiții grozave și tocmai de aceea oamenii au cerut amănunte despre reparațiile ce urmează a fi făcute. Știka a explicat că vor fi lucrări de întreținere, pentru a păstra cât de cât nivelul de viabilitate a drumului cu fondurile avute la dispoziție: „Fără aceste lucrări de întreținere (plombări, stropiri succesive, covoare asfaltice) drumul s-ar distruge complet. Atât ne permitem din bugetul nostru. Ca să putem efectua lucrări de amploare, adică de modernizare, avem nevoie de fonduri externe. Asta înseamnă studii peste studii și zeci de aprobări, care durează, dar fără de care nu primim bani pentru modernizare. Chiar și așa există mereu posibilitatea să fie refuzate. Din păcate, aceasta e legislația. Nu avem decât să ne conformăm și să depunem în continuare proiecte, să facem studii, documentații, analize, să batem la toate porțile până primim fonduri. Abia apoi începe munca pentru alte licitații și, la urmă, lucrările propriu-zise”.

De interes:  Cum sa organizezi o nunta pas cu pas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.