Turist mușcat de vipără la Cascada Bigăr – Banat FM sound factory

Turist mușcat de vipără la Cascada Bigăr


Un turist de 43 de ani din Brăila aflat în drumeție a fost muşcat de o viperă la cascada Bigăr. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reşita şi acolo – i s-a administrat tratamentul specific cu ser antiviperin.
Un bărbabt din Brăila poate spune că nu i-a mers deloc bine în concediu. Acesta venise în Banatul Montan să viziteze celebra Cascadă Bigăr, dar pe lângă impresiile și fotografiile cu frumoasa cădere de apă acesta va avea și amintirea neplăcută de a fi fost mușcat de o viperă. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgențe din Reșița unde i-a fost administrat tratamentul specific.
Conform datelor de la Directia de Sanatate Publica, la această oră, în tot județul, mai există doar o doză de ser aniviperin la limita termenlui de valabilitate. Pentru a remedia situația, institutia a demarat procedurile de achizitie a unor noi doze de ser.
În schimb, oficialii de la Spitalul Judetean de Urgenta spun ca in farmacia UPU se mai află doar două doze de ser antiviperin care sunt la limita termenului de valabilitate.
Turiștii mușcați de viperă trebuie să rămână cât se poate de calmi şi să nu accelereze circulația sanguină ce ar răspândi rapid veninul în corp, şi să apeleze numărul 112.

De interes:  Noul prefect de Timiș solicită analiza numărului de infectări cu SARS-CoV-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.