Trucuri care-ţi vor folosi în bucătărie. Bine de ştiut! – Banat FM

Câteva trucuri îţi pot face viaţa mai uşoară în bucătărie. De exemplu, este bine să ştii cum să păstrezi pâinea proaspătă, cum să storci mai multă zeamă de lămâie sau cum să procedezi atunci când ai ars orezul sau ai pus prea multă sare într-o supă. Descoperă cele mai interesante trucuri care te vor ajuta!

1. Ca să cureţi un dovlecel de seminţe, foloseşte-te de o lingură pentru îngheţată.

2. Dacă vrei să îndepărtezi grăsimea în exces de pe mâncare, înveleşte câteva cuburi de gheaţă într-un şervet de hârtie. Gheaţa va funcţiona ca un magnet.

3. Bucătarii profesionişti păstrează folia de plastic în frigider, pentru a evita să se mai lipească ori să se rupă.

4. Portocale, lămâi, mandarine. Se decojesc prea greu? Încălzeşte-le uşor înainte 20 de secunde la microunde.

5. Cum obţii mai mult suc dintr-un fruct? Răceşte portocala, de exemplu, la frigider, apoi las-o 20 de secunde la microunde.

6. Cum tai ceapa fără să plângi? Taie-o de la un capăt la altul, pe verticală, nu de la jumătate.

7. Dacă nu ai formă pentru cupcakes, foloseşte-te de hârtia de copt.

8. Ouă ochi moi perfecte: sparge ouăle într-o tigaie, însă în loc de ulei, adaugă puţină apă, apoi găteşte-le la foc mediu.

9. Păstrează proaspete menta, busuiocul sau alte astfel de plante, congelându-le în apă sau ulei de măsline.

10. Ca să scapi de mirosul neplăcut de usturoi sau ceapă de pe mâini, curăţă palmele cu lămâie sau sare grunjoasă.

De interes:  Atenție la cum parcați pe bulevardul Muncii – Banat FM

11. Cum să storci mai mult suc dintr-o lămâie. Un mic truc te va ajuta să storci toată zeama de lămâie, fără să iroseşti nimic. Înainte de a tăia lămâia, aceasta se spală bine şi se rulează prin presare cu palma pe blatul de bucătărie. Acest lucru va determina spargerea celulelor mici şi pline cu zeamă, ajutându-te să obţii mai mult suc. Apoi se pune la microunde 20 de secunde. Dar dacă nu vrei să recurgi la cuptorul cu microunde poţi să-l sari şi să treci la următorul pas: taie lămâia pe lungime, nu pe orizontală. Vei obţine astfel de trei ori mai mult suc.

12. Cum să păstrezi pâinea proaspătă. Pune pâinea într-o pungă de plastic alături de un băţ de ţelină apio şi las-o acolo peste noapte. Pâinea va absorbi umezeala din ţelină şi se va păstra proaspătă şi moale. Ţelina apio nu are un gust puternic, prin urmare nu trebuie să te îngrijorezi pentru faptul că pâinea va împrumuta gustul său.

13. Cum să nu iroseşti rădăcina de ghimbir. Pentru că se pierde mult din miez atunci când foloseşti curăţitorul de legume şi cuţitul este de preferat să razi rădăcina cu ajutorul unei linguriţe. Astfel vei îndepărta doar coaja şi vei avea tot miezul intact pentru a-l folosi la diverse preparate.

De interes:  La mulți ani, Mick Jagger! – Banat FM

14. Cum să păstrezi varza roşie de o culoare intensă şi după ce ai gătit-o. Stropeşte-o cu zeamă de lămâie după ce ai pus-o în cratiţă. Astfel vei păstra culoarea ei, truc care merge şi pentru legumele albe care se oxidează uşor. Pentru legumele verzi nu funcţionează, deoarece ele conţin clorofilă, un alt pigment care le face să devină de un verde măsliniu atunci când vin în contact cu zeama de lămâie.

15. Cum să tai toate roşiile cherry deodată, nu pe rând. Aşază-le pe o farfurie, pune o altă farfurie peste ele şi apoi treci un cuţit foarte bine ascuţit printre cele două farfurii. Vei avea roşii cherry tăiate în jumătăţi, fără să le iei pe rând.

16. Cum să faci cuburi de gheaţă rapid. Foloseşte apa fiartă în prealabil şi răcită, în loc să pui apa de la robinet sau din sticlă. Se pare că procesul de congelare se desfăşoară mult mai rapid.

17. Cum să salvezi o supă dacă ai scăpat prea multă sare. Pune un cartof, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi în oala cu supă. El va acţiona ca un burete, absorbind excesul de sare, după care îl poţi îndepărta. Alte solţii ar fi să adaugi în supă o cană cu apă sau puţin zahăr brun.

18. Cum să salvezi orezul care s-a ars să nu aibă aroma de fum. Ia oala de pe foc şi pune deasupra orezului o felie de pâine timp de 10 minute. Aceasta va absorbi gustul ars al orezului. Când îl pui în farfurie lasă partea arsă şi arunc-o.

De interes:  La mulţi ani, J.Lo!

19. Cum să păstrezi legumele proaspete. Pune în sertarul frigiderului serveţele de hârtie care vor absorbi excesul de apă. Astfel, legumele vor rezista mai mult şi nu se vor strica foarte repede. Acelaşi lucru trebuie să-l aplici pentru verdeţuri. Aşază-le în pungi de pastic cu un şerveţel de hârtie pe fundul pungii.

20. Cum să faci brânzica de casă şi smântâna să reziste mai mult. Asigurâ-te că ai închis bine capacul ambalajului pe care-l foloseşti şi pune-l în frigider cu capul în jos. Acest lucru va crea un efect de vacuum si împiedică formarea bacteriilor care strică brânzeturile.

21. Cum să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi pe mâini. Foloseşte o lingură din inox pe care să o freci de mâini. Sulful din ceapă/usturoi este atras de metal şi astfel vei scăpa de mirosul de pe mâini după ce ai gătit.

22. Cum să scapi de mirosul uleiului după ce ai prăjit ceva în el. Pune în uleiul încins o bucată de ghimbir şi lasă-l 15 minute. Ghimbirul va absorbi mirosul uleiului şi astfel îl vei putea refolosi pentru alt preparat fără să fii nevoită să-l arunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.