Mai multe focuri de armă s-ar fi tras în Transnistria, în noaptea de marți spre miercuri, în apropierea unor depozite de muniție. Până acum nu au fost raportate victime sau explozii, iar autoritățile verifică situația. În depozitul respectiv ar exista până la 21 de mii de tone de obuze, bombe și cartușe. 

Ministerul de interne nerecunoscut din Transnistria susține că focuri de armă s-ar fi auzit în apropierea depozitelor de armament din Cobasna, aflat la doar 2 km de Ucraina.

Reprezentanții regimului separatist nerecunoscut acuză Ucraina, precizând că din direcția sa s-a tras focul către cel mai mare depozit de arme din Europa.

„Noaptea trecută mai multe drone au fost observate deasupra satului Cobasna din raionul Rîbnița. Aparatele de zbor au fost lansate din Ucraina. În dimineața zilei de 27 aprilie, în jurul orelor 08:45, din direcția ucraineană s-au tras focuri de armă în direcția localității Cobasna”, susține ministerul, într-un mesaj pe canalul de Telegram.

De interes:  Registrul Comerțului: Păcuraru Beniamin Cioantă, președintele director general al ROMPREST. Sub noua conducere, compania va înceta hărțuirea patronului Realitatea PLUS și a primarului Clotilde Armand

Informația a fost însă infirmată de reprezentanții Transnistriei în Comisia Unificată de Control, potrivit TASS.

Depozitul are aproximativ 21 de mii de tone de muniție grea. Vorbim despre obuze, bombe și cartușe. Specialiștii spun că o explozie la acest depozit ar putea fi echivalentul detonării unei bombe nucleare de 10 kilotone. 

Marţi, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pe care l-a convocat în regim de urgenţă, că incidentele care au avut loc recent în Transnistria constituie „o escaladare a tensiunilor” şi au fost provocate din interiorul regiunii separatiste transnistrene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susține, la rândul său, că Rusia încearcă să destabilizeze Transnistria, care se învecinează cu sud-vestul Ucrainei, pentru a pleda pentru intrarea trupelor Moscovei în această zonă prorusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.