Tramvaiul Bozankaya de la Timişoara, premiat la nivel european

Tramvaiul comandat de Primăria Timişoara și produs de Bozankaya, a fost premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel European.

“Pe 26 octombrie, consorţiul turco-german Bozankaya-Sileo a câştigat premiul ERCI (European Railway Clusters Initiative) la categoria ‘Best Large Enterprise’ pentru inovaţia bateriei tramvaiului comandat de Primăria Timişoara”, se arată într-unn comunicat.

Juriul a apreciat economia investiţiei în electrificarea suspensiei catenare, precum şi cea în întreţinerea infrastructurii şi a costurilor de service.

“Cu aplicaţia bateriei de mare voltaj integrată în sistemul de conducere al tramvaiului este facilitat condusul fără utilizarea suspensiei catenare; datorită conceptului de baterie bazat pe interacţiunea chimică litiu-ion, este posibil să conduci 63 de kilometri fără catenară, în condiţii de operare normal”, a declarat juriul ERCI.

Cu o lungime de 30 de metri şi o capacitate de 251 de persoane (48 pe locuri şi 203 în picioare), tramvaiul produs de Bozankaya pentru municipiul Timişoara are o eficienţă energetică crescută, fiind cu 2,5 tone mai uşor decât vehiculele din clasa lui.

De interes:  Unitatea de terapie intensivă de la Galați va fi adusă la Timișoara

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.