Connect with us

Locale

Tragediile care au schimbat România: Doctorul pentru care românii au ieșit în stradă – Cum ar fi arătat România fără Raed Arafat

Publicat

pe

În septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Târgu Mureș, a început experimentarea unui sistem de intervenție urgentă. Sub bagheta unui tânăr de origine palestiniană, născut în Damasc, dar adoptat de România din 1981, venit aici pentru a studia medicina.

Raed Arafat, arhitectul Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare a muncit răbdător și încrezător zi de zi, pentru a-și crește proiectul.

A convins mai mulți studenți de la Medicină să lucreze voluntar în programul nou-născut, iar în 1991, serviciul a primit, prin donație din Germania, o ambulanță. O reușită nesemnificativă pentru mulți la acel moment, chiar și din sistemul medical, însă autospeciala și-a demonstrat imediat eficiența, ușurând și ridicând nivelul îngrijirii pacientului.

După un lung drum al sacrificiului și al ambiției, din sponsorizări venite din recunoștința unora, cu poteci adâncite pe care medicul le-a făcut la ministere și administrații locale, s-a ajuns aici:

„Suntem la dispeceratul integrat 112 județul Mureș… De la ce vedeți aici, suntem într-o sală în care se afla comitetul de situatii de urgenta. Pe partea dreapta este partea de preluare a apelurilor 112, acolo se face prima dispecerizare, dupa care vedem partea din fata, unde sunt reprezentate toate serviciile – poliția comunitară, in mijloc ISU, in stanga Politia județeană, in fata un angajat al jandarmeriei, șeful de tură și un medic de la SMURD”.

Raed Arafat nu se laudă, nu se recomandă ca fiind părintele sistemului care a făcut diferența între viață și moarte în România, dar pune punctul pe i printr-o simplă frază.

„Cel mai important lucru este să ne uităm la trecutul nostru, să învățăm de la trecutul nostru, dar să îndrăznim să visăm și să nu ne oprim față de orice obstacol”.

Numele lui Arafat este legat de multe premiere în medicina de urgență din România.

T: CUM A SCHIMBAT MEDICUL ARAFAT MEDICINA DIN ROMÂNIA
– prima mașină de medicină de urgență prespitalicească, Târgu Mureș, 1990;
– primii pompieri pregătiți ca paramedici, Târgu Mureș, 1991;
– prima sală de resuscitare în camera de gardă, Târgu Mureș, 1993;
– prima unitate de primiri urgențe din România, Târgu Mureș, 1994;
– primul dispecerat comun 112, Târgu Mureș, 2001;
– primul elicopter SMURD, Târgu Mureș, 2004.
Sursă: Dor.ro

Omul care a pus pe picioare serviciul de urgență, prin prisma succesului său, a început să fie tot mai vizibil și, de asemenea, vizat.

În 2007, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, apoi a devenit secretar de stat, însă în ianuarie 2012, din cauza conflictului politic în care a intrat cu Traian Băsescu, pentru că s-a împotrivit fuziunii dintre sistemul medical de stat și cel privat, Arafat a fost nevoit să demisioneze.

De interes:  FRF onorează Reșița! Noul sezon al ligii a II a începe cu meciul CSM Reşiţa – ”U” Cluj! – Banat FM

Dialog Traian Băsescu și Raed Arafat
„ – V-am rugat ca orice obs aveți pe teme serv de urgență să o înaintați la noua lege?
– Sigur, și am făcut acest lucru.
– Acesta era și motivul telefonului meu.
– Și atunci, contribuția dvs care este? Un scandal public și dezinformarea populației?
– Nu, dle președinte…”

Băsescu a lansat atacuri virulente la adresa medicului, confiscându-i creditul pentru înființarea Serviciului de Urgență.

„SMURD-ul nu a fost creat de un om. Statul român a făcut eforturi uriașe pentru dotarea… Acest sist a fost creat cu banii românilor”, a spus Băsescu.

Declarațiile au stârnit revoltă. Pentru Raed Arafat, România a ieșit în stradă.

La o săptămână după ce a fost alungat de la minister, Raed Arafat a fost repus în funcție. Băsescu anunță că renunță la reforma din sistemul sanitar, iar guvernul Boc a picat.

Strada a câștigat.

Prestigioasa publicație The New York Times a publicat la acel moment un articol intitulat „Raed Arafat are grijă de țara care l-a adoptat, urgență cu urgență”.

T: Portretul lui Arafat în The New York Times

„Arafat dă impresia omului pe care ţi l-ai dori cu tine într-o ambulanţă dacă ai suferi un atac de cord. Adesea, face ture voluntare pe elicopterele SMURD, acolo unde pacienţii îl mai recunosc, dacă sunt conştienţi: „E doctorul Arafat!”, spun ei”, scrie NYT.
Sursă: The New York Times

În noiembrie 2012, în guvernul Ponta, Raed Arafat urcă în fotoliul de ministru al Sănătății, dar nu pentru mult timp. Mai puțin de două luni. A mai fost ministru interimar al Sănătății pe 1 octombrie 2012, dar doar pentru o zi. Nu și-a dorit niciodată funcția înaltă, o spune chiar el.

T: NU VREA SĂ IA DECIZII POLITICE
„Funcţia de ministru este una politică şi acolo stă un politician care ia decizii politice (…) Eu sunt un om tehnic, ştiu ce înseamnă serviciile de urgenţă şi treaba mea este să consiliez un ministru cu privire la aceste detalii, să-l informez”, a declarat Raed Arafat.
Sursă: Adevărul

Tragediile pe care le-a gestionat în cei 14 ani ca înalt funcționar au rămas întipărite în conștința publică.

În 2010, Arafat și echipele medicale SMURD și SABIF se luptau să salveze bebelușii prematuri prinși în incendiul de la Maternitatea Giulești. O experiență care a dus la dezvoltarea și perfectarea planului roșu.

De interes:  Cum au vrut cei 12 motociciliști să îl execute pe patronul de restaurante din Capitală – Imagini șocante cu momentul atacului

În ianuarie 2014, un scandal uriaș se contura în jurul lui Raed Arafat.
Un avion care transporta o echipă medicală de la Spitalul Fundeni, pilotat de cunoscutul comandant Adrian Iovan, s-a prăbușit în munții Apuseni. Epava și supraviețuitorii au fost căutați fără succes mai bine de 5 ore, iar politicienii și responsabilii de la vremea aceea îl împingeanu pe Raed Arafat în față, ca delegat pentru lămurirea opiniei publice și, de ce nu, ca un posibil vinovat pentru eșecul sistemului de intervenție.
Pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aura Ion au pierit în agonie în acel dezastru aviatic.

Totodată, Departamentul de Situații de Urgență pe care astăzi îl conduce Raed Arafat, criticat că nu a găsit la timp victimele, la vremea aceea nu exista.
DSU a fost înființat printr-o Hotărâre de Guvern din 29 ianuarie 2014 – și i-a luat câteva luni să devină operațional, iar accidentul a avut loc pe 20 ianuarie 2014.

La momentul tragediei, Arafat era secretar de stat în Ministerul Sănătății și nu avea nicio atribuție de căutare-salvare.

Responsabili de a localiza aeronava erau cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, însă potrivit mai multor expertize, dotarea tehnică a serviciului la acel moment nu avea cum să funcționeze în zona inaccesibilă unde s-a produs accidentul.

În urma acestei nenorociri, Raed Arafat a accelerat înființarea Departamentului pentru Situații de Urgență, unificând și calibrând serviciile de urgență.

Astăzi, DSU coordonează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care înseamnă pompierii și SMURD, Inspectoratul General de Aviație pentru misiunile urgente, serviciile de Ambulanță, Unitățile de Primiri Urgență, Salvamontul și Unitățile de căutare canină.

Aproape un an mai târziu, pe 15 decembrie 2014, un alt accident aviatic cu medici cutremura România și i se imputa tot lui Raed Arafat.

Un elicopter SMURD care se întorcea de la o misiune medicală s-a prăbușit în Lacul Siutghiol din Constanța, la câteva sute de metri distanță de țărm.

Echipajele de pompieri și ambulanță au sosit în mai puțin de un sfert de oră la marginea lacului, dar cu greu au reușit să ajungă la epavă.

Pompierii au fost nevoiți să vâslească 20 de minute până la victime, deoarece barca pneumatică cu motor, care e în dotarea tuturor subunităților de pompieri, nu a pornit. Patru oameni au murit în această tragedie, doi piloți, o asistentă medicală care era însărcinată și un medic.

De interes:  Ministrul Transporturilor anunță că în curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

Intervenția a fost un eșec al forțelor locale, iar pentru asta demiterile au curs. Șeful ISU Dobrogea și șeful aviației MAI au fost dați jos din funcții, însă Elena Udrea a cerut și demisia lui Arafat, doar pentru că el era șeful suprem.

Acesta a răspuns că dacă va fi găsit vinovat în anchetă, va pleca. Însă experții au demonstrat că pompierii nu ar fi putut face nimic în plus pentru a-i salva pe pasageri.

Cea mai dură lovitură pe care Raed Arafat a primit-o, fiind în fruntea medicinei de urgență din România, a fost în noaptea de 30 octombrie 2015, când clubul Colectiv, fără autorizație de la Inspectoratul de Situații de Urgență, a luat foc. Sute de tineri au fost răniți, iar 65 și-au pierdut viața.

Imaginile dezastrului au impresionat puternic chiar și salvatorii, care și-au făcut datoria așa cum au putut. Nu se mai întâlniseră cu o astfel de situație, ba mai mult, nici nu o credeau posibilă.

La locul tragediei s-au perindat ministrul de Interne Gabriel Oprea, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, generalul de armată Gelaledin Nezir și alții. Singurul care și-a dovedit rostul printre victimele care agonizau pe caldarâm era Raed Arafat.

„Mobilizarea după declanșarea planului rosu a fost extrem de evidenta pt ca acolo sa concentr 57 de ambulante plus masini de interventie, pompieri, pol, jand, am fost o desfășurare de forțe impresionantă care a făcut posibil să fie reacția în modul în care s-a văzut”, a fost declarația lui raed Arafat.

Și totuși, tatăl Serviciului de Urgență a fost blamat de unele ONG-uri că ar fi putut să salveze mai multe vieți.

Dar declarațiile medicilor care susțin că nu au mai văzut astfel de arsuri chimice și nosocomialele din spitale, care au răpus o mare parte din victimele salvate din flăcări, au dus vinovăția în altă direcție.

Arafat a învățat din lecția Colectiv și a înăsprit legislația în privința autorizației IGSU pentru localuri și instituții publice, în timp ce Ponta și-a dat demisia, la presiunea stărzii, unde protestele se întețeau.

Ca și în dățile trecute, medicul de origine palestiniană, devenit cetățean român, a rămas în picioare, deși încă un guvern cădea. A rămas să repare și să schimbe. De 14 ani, acesta a fost rolul său. Chiar dacă a fost jignit pentru naționalitatea sa, dacă a fost amenințat cu moartea sau învinovățit pentru tragediile provocate de alții.

„Urgențele mele sunt urgențele!”, spune Raed Arafat.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locale

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize, competiție prin care studenții își transpun în lucrări de artă trăirile din prezent

Publicat

pe

De

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize dedicat studenților din Universitățile și Facultățile de Arte din România, prin care aceștia sunt invitați, sub forma unui survey arstistic, să transpună trăirile pe care le au prin lucrări de profil – fie că este vorba despre pictură, desen, instalație de artă sau sculptură.

În urma înscrierilor, șapte dintre cele mai apreciate concepte și propuneri vor ajunge în etapa finală, iar tinerii artiști vor primi fiecare suma de 500 de euro pentru realizarea lucrărilor. Finala New Wave Art Prize va consta într-un vernisaj ce se va desfășura la Galeria Catinca Tăbăcaru din București, pe 2 iulie 2025. Atunci, juriul va analiza creațiile finaliștilor, iar unul dintre ei va câștiga un Art Scholarship în valoare de 5.500 de euro.

Tema New Wave Art Prize, ediția 2025

Pe lângă educație, sănătate și proiecte sociale, Fundația Bog’Art își propune să susțină și arta ca pilon principal de activitate, iar concursul New Wave este o primă inițiativă în acest sens.

New Wave Art Prize se adresează tinerilor artiști din România, aflați încă în mediul academic, care au astfel șansa de a fi remarcați, promovați și recompensați.

De interes:  Părintele Damaschin, apel de suflet la Legile Puterii: Nu lăsați neomarxiștii energiei să închidă bisericile, se vor naște monștri

„Vrem să descoperim, prin lucrările studenților, cum văd ei lumea de azi și cum o transformă în artă. Poate e vorba despre tehnologie și impactul ei asupra umanității, despre identitate și apartenență, despre conflicte și speranțe, despre alienare sau conectare. Indiferent de subiect, viziunea artistică este cea care ne interesează cel mai mult. În acest Art Survey nu căutăm răspunsuri definitive, ci întrebări puternice, capabile să nască conversații relevante”, declară Bogdan Doicescu, membru fondator Fundația Bog’Art.

Video: https://youtu.be/3vTuxXzQ24w

Etapele competiției și componența juriului

Studenții Universităților și Facultăților de Arte din România se pot înscrie în proiectul New Wave trimițând conceptul lucrării în perioada 23 aprilie – 23 mai 2025, la adresa newwave@bogartfoundation.ro, sub forma unei schițe, randări sau machete care să explice cum va arăta varianta finală, însoțită de un text descriptiv. Aplicanții vor atașa și un CV, portofoliul lor de artist și portofoliul de lucrări.

Juriul va analiza propunerile depuse și va selecta șapte studenți care se vor califica în etapa următoare. Cei șapte finaliști vor fi anunțați pe 27 mai 2025 și vor primi fiecare un buget de 500 de euro pentru a realiza proiectele până la data de 25 iunie 2025.

De interes:  Ministrul Transporturilor anunță că în curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

Acestea vor fi prezentate în cadrul finalei din 2 iulie 2025, organizată sub forma unui vernisaj la Galeria Catinca Tăbăcaru din București.

În cadrul evenimentului, finaliștii își vor prezenta lucrările, iar juriul va alege proiectul câștigător, care va fi premiat de Fundația Bog’Art cu 5.500 de euro.

Juriul New Wave este format din personalități de marcă din sfera artei contemporane românești, precum: Catinca Tăbăcaru (Gallerist, Co-Director RAD Art Fair), Daniela Pălimariu (Artist, Co-Fondator RAD Art Fair), Ștefan Sava (Co-fondator Salonul de Proiecte), Matei Bejenaru (Artist, Profesor Universitar Doctor, UAGE Iași); acestora li se va alătura și Bogdan Doicescu, fondatorul Fundației Bog’Art.

„Arta modelează și oferă identitate unei societăți. Prin intermediul proiectului New Wave Art Prize, Fundația Bog’Art își dorește să descopere și să susțină tineri cu mare potențial din rândul noii generații de artiști. Căutăm talente autentice și vom face o selecție cu cele mai bune și mai relevante proiecte.

Fundația Bog’Art va demara, în anii următori, noi proiecte prin care își propune să construiască un viitor mai bun pentru generațiile viitoare, având la bază valorile în care credem: Integritate, Solidaritate, Respect și Responsabilitate”, adaugă Bogdan Doicescu.

De interes:  Cum au vrut cei 12 motociciliști să îl execute pe patronul de restaurante din Capitală – Imagini șocante cu momentul atacului

Mai multe detalii despre proiectul New Wave Art Prize by Bog’Art Foundation pot fi găsite pe:  www.bogartfoundation.ro/newwave

Despre Fundația Bog’Art

Lansată în 2025, Fundația Bog’Art își propune să contribuie la construirea unui viitor armonios în România, să accelereze schimbarea în bine, să-i îndrume pe cei care au nevoie de sprijin și să le ofere resurse pentru a reuși în domeniile în care își investesc pasiunea.

Activitatea fundației este structurată pe patru direcții principale: educațiesănătateartă și proiecte sociale, dar și pe dezvoltarea de parteneriate strategice cu organizații aliniate valorilor și misiunii sale.

Bog’Art este o afacere de familie care a fost ghidată mereu de dorința de a construi mai mult decât lucruri tangibile. Ne-am dorit să contribuim la un viitor mai bun. Valorile care ne definesc – arta, educația, sănătatea și solidaritatea socială – sunt acum și reperele esențiale ale Fundației Bog’Art. Visăm să lăsăm generațiilor viitoare o lume mai armonioasă și să fim un exemplu care demonstrează că valorile autentice, trăite și cultivate zilnic, pot deveni temelia unei lumi mai bune”, declară Bogdan Doicescu.

 

 

 

Citeste in continuare

Locale

Cum să creezi un portofoliu online captivant pentru afacerea ta

Publicat

pe



Cum să îți construiești un portofoliu online care să atragă atenția și să creeze impact

Un portofoliu online bine realizat este esențial pentru succesul oricărei afaceri. Un design profesionist și o structură clară pot transforma modul în care afacerea dumneavoastră este percepută. Colaborând cu o agenție web design specializată, precum CSDesign, veți obține un portofoliu captivant și ușor de navigat. Simplitatea, accesibilitatea și prezentarea strategică a proiectelor sunt elemente cheie care atrag potențiali clienți. Un portofoliu bine organizat nu doar că prezintă realizările, ci creează și încredere în calitatea serviciilor oferite. Structura și conținutul trebuie să fie atent echilibrate pentru a prezenta afacerea în cea mai bună lumină. Fiecare proiect prezentat ar trebui să reflecte valorile și punctele forte ale afacerii. Alegerea unui partener web design profesionist asigură rezultate de impact și o experiență de navigare plăcută.

Un portofoliu online funcțional este mai mult decât o simplă colecție de proiecte. El reprezintă identitatea vizuală a afacerii și modul în care aceasta este percepută de clienți. Organizarea clară a portofoliului contribuie la o mai bună prezentare a expertizei și abilităților. Fiecare detaliu contează, de la modul în care sunt expuse proiectele până la viteza de încărcare a paginilor. Prin colaborarea cu o firmă web design, un portofoliu online devine o unealtă valoroasă pentru atragerea de noi clienți. Impactul vizual și accesibilitatea sunt esențiale pentru a transforma vizitatorii în clienți fideli. Un portofoliu online creat cu profesionalism demonstrează competența și seriozitatea afacerii.

1. Importanța unei prezentări profesionale în portofoliul online: Cum să valorificați fiecare proiect pentru a atrage noi clienți

Un portofoliu online este o unealtă esențială pentru a impresiona și atrage clienți noi. Fiecare proiect prezentat trebuie să reflecte profesionalismul și calitatea serviciilor oferite. O structură clară și o prezentare estetică atent realizată pot transforma percepția afacerii. Colaborarea cu o agenție de servicii web design este esențială pentru a asigura o prezentare impecabilă. Fiecare detaliu, de la imagini la descrieri, trebuie să fie optimizat pentru a atrage atenția. Prezentarea strategică a proiectelor poate crește încrederea clienților și poate consolida poziția pe piață. Alegeți o agenție de realizare site web pentru a crea un portofoliu captivant și eficient.

De interes:  Cum au vrut cei 12 motociciliști să îl execute pe patronul de restaurante din Capitală – Imagini șocante cu momentul atacului

Fiecare proiect din portofoliu trebuie să fie prezentat clar și cu o estetică profesională. Detaliile contează: imagini de calitate, descrieri concise și o structură intuitivă fac diferența. Un portofoliu bine organizat și captivant va atrage clienți noi și va evidenția expertiza afacerii. Impactul vizual al portofoliului poate influența percepția clienților asupra profesionalismului și seriozității. O agenție web design poate ajuta la crearea unui portofoliu care să îmbine armonios forma și funcționalitatea. Organizarea clară a proiectelor permite clienților să găsească rapid informațiile de care au nevoie. Fiecare detaliu trebuie să fie atent gândit pentru a reflecta cât mai bine valorile și capacitățile afacerii.

Un portofoliu online profesionist are puterea de a atrage și de a convinge clienți potențiali. Organizarea sa ar trebui să fie intuitivă, iar proiectele expuse trebuie să fie reprezentative pentru calitatea serviciilor oferite. Colaborarea cu o agenție web design profesionistă poate face diferența între un portofoliu obișnuit și unul care atrage constant noi colaborări. Fiecare proiect ar trebui să evidențieze specificul afacerii și să ofere o imagine clară asupra capacităților acesteia. Detaliile tehnice și vizuale sunt esențiale pentru a construi un portofoliu care să inspire încredere. Asigurați-vă că portofoliul online este ușor de accesat și că oferă o experiență de navigare plăcută.

2. Cum să creați un portofoliu simplu, dar atractiv, care să reflecte calitatea și expertiza afacerii dumneavoastră

Simplitatea este esențială în crearea unui portofoliu online eficient și captivant. Un design clar și aerisit permite utilizatorilor să se concentreze pe calitatea proiectelor prezentate. Organizarea logică a informațiilor facilitează accesul rapid la detalii, ceea ce îmbunătățește experiența de navigare. Fiecare proiect ar trebui să reflecte expertiza și calitatea serviciilor oferite de afacere. Colaborând cu o agenție de realizare site web, puteți crea un portofoliu simplu, dar eficient, care să atragă atenția. Un portofoliu structurat cu atenție demonstrează profesionalismul și dedicarea pentru detalii. Alegeți un partener de servicii web design pentru a maximiza impactul portofoliului.

De interes:  FRF onorează Reșița! Noul sezon al ligii a II a începe cu meciul CSM Reşiţa – ”U” Cluj! – Banat FM

Simplitatea unui portofoliu online oferă o experiență plăcută și intuitivă utilizatorilor. Organizarea proiectelor într-un format clar și concis ajută la evidențierea valorilor afacerii. Un portofoliu aerisit și bine structurat atrage atenția asupra calității fiecărui proiect. Impactul vizual și accesibilitatea sunt factori cruciali care influențează succesul unui portofoliu online. Colaborarea cu o agenție web design poate asigura o implementare optimizată, care să îmbine simplitatea cu funcționalitatea. Portofoliul ar trebui să fie accesibil pe toate dispozitivele, oferind o experiență consistentă și eficientă. Fiecare proiect ar trebui să fie prezentat astfel încât să reflecte profesionalismul și expertiza afacerii.

Un portofoliu simplu și bine organizat este mai eficient în atragerea de noi clienți. Eliminarea elementelor inutile și păstrarea unui design clar fac ca informațiile să fie mai ușor de accesat. Prezentarea proiectelor în mod strategic ajută la construirea unei imagini solide și profesionale pentru afacere. Utilizatorii apreciază un portofoliu online care este ușor de navigat și care oferă informații clare. Un design minimalist, însoțit de imagini de calitate, va crea un impact vizual puternic. Colaborarea cu o agenție de dezvoltare website asigură o structură care să pună în valoare fiecare proiect în parte. Un portofoliu bine realizat poate deveni un punct central în strategia de marketing online a afacerii.

3. De ce un portofoliu online responsive este esențial pentru a atrage clienți din orice mediu digital

Un portofoliu online responsive este esențial pentru a asigura accesul de pe orice tip de dispozitiv. Accesibilitatea pe mobil, tabletă sau desktop este un criteriu important pentru succesul unui portofoliu. Un design care se adaptează automat la dimensiunile ecranului îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorilor. O agenție web design specializată poate optimiza portofoliul pentru a se afișa corect pe toate platformele. Fiecare vizitator ar trebui să aibă parte de o experiență fluidă, indiferent de dispozitivul folosit. Un portofoliu responsive nu doar că îmbunătățește accesibilitatea, ci și contribuie la creșterea ratelor de conversie. Alegeți o agenție de realizare site web care să asigure o implementare perfectă pentru toate mediile digitale.

Un portofoliu responsive crește șansele de a atrage și reține vizitatori de pe diverse platforme. Cu tot mai mulți utilizatori accesând internetul de pe dispozitive mobile, accesibilitatea este esențială. Colaborarea cu o agenție web design poate asigura optimizarea portofoliului pentru toate ecranele, oferind o experiență constantă și eficientă. Adaptarea designului la diferite dispozitive îmbunătățește nu doar accesibilitatea, ci și timpul petrecut pe site. Un portofoliu responsive atrage atenția și păstrează utilizatorii mai mult timp pe site, crescând șansele de conversie. Optați pentru servicii web design profesionale care să asigure o implementare fără erori și accesibilitate maximă. Un portofoliu bine optimizat va impresiona și va câștiga încrederea clienților.

De interes:  Un bărbat din Lugoj s-a spânzurat după ce a primit factura la energie electrică

Adaptabilitatea unui portofoliu online la orice dispozitiv este esențială pentru succesul său. Un design responsive asigură o experiență de utilizare uniformă și fluidă, indiferent de platforma accesată. Acest lucru contribuie la fidelizarea utilizatorilor și la îmbunătățirea ratelor de conversie. Colaborarea cu o agenție de realizare site web profesionistă poate asigura o implementare corectă a designului responsive. Un portofoliu accesibil pe toate dispozitivele contribuie la crearea unei imagini de încredere pentru afacere. Asigurați-vă că portofoliul online este pregătit pentru utilizatorii din orice mediu digital, oferindu-le o experiență de navigare plăcută și eficientă. Alegeți o firmă de web design care să vă optimizeze portofoliul pentru performanță maximă.

Cum să creați un portofoliu online de succes cu ajutorul experților în web design

Un portofoliu online captivant și bine structurat este esențial pentru orice afacere care dorește să impresioneze și să atragă noi clienți. Prin colaborarea cu o agenție web design specializată, cum este CSDesign, puteți obține un portofoliu adaptat nevoilor dumneavoastră. Organizarea eficientă a proiectelor, împreună cu un design atractiv și funcțional, poate transforma portofoliul într-o unealtă puternică de marketing. Alegeți să colaborați cu profesioniști care înțeleg importanța detaliilor și a optimizării pentru toate dispozitivele.

Succesul unui portofoliu online depinde de modul în care este structurat și de impactul său vizual. Accesibilitatea, simplitatea și relevanța fiecărui proiect sunt esențiale pentru a atrage și reține clienți. Un portofoliu bine realizat demonstrează profesionalismul afacerii și oferă o imagine clară asupra capacităților acesteia. Colaborarea cu o agenție de web design poate transforma portofoliul online într-un instrument de marketing eficient. Asigurați-vă că portofoliul este accesibil, atractiv și bine organizat pentru a maximiza succesul afacerii dumneavoastră.

Citeste in continuare

Locale

Fabrica FORTEM, cu cea mai mare capacitate de producție de BCA din Europa, se deschide la Iernut, Mureș

Publicat

pe

De

23 aprilie 2025 – DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, deschide în județul Mureș, la Iernut, o nouă fabrică ce va avea cea mai mare capacitate de producție din Europa și care va furniza un model de BCA utilizând tehnologie de ultimă generație.

  • Noua unitate permite producția unei game variate de densități și dimensiuni de beton celular autoclavizat (BCA) și își propune să acceseze și piețele externe.
  • Fabrica Fortem complet digitalizată de la Iernut depășește 10.000 mp ca suprafață, este situată într-o zonă cu acces facil, lângă autostrada Transilvania și este dotată cu echipamente cu un grad de automatizare maxim, pentru a oferi un flux de producție impecabil.
  • Pe lângă portofoliul de blocuri de BCA, fabrica deține infrastructura necesară pentru a produce, în viitorul apropiat și panouri de BCA .
  • Cu o investiție greenfield 100% românească de cca. 40 mil. euro, fabrica Fortem de la Iernut își propune să redefinească standardele în construcții și să contribuie la dezvoltarea economiei locale și naționale, oferind peste 100 de locuri de muncă.

“Ne dorim să fim un etalon pentru nișa noastră de activitate și să oferim celor care activează în domeniul contrucțiilor și clienților finali materiale durabile, eficiente și de cea mai înaltă calitate. Fiecare bloc de BCA pe care-l producem este rezultatul unui proces atent controlat, dedicat excelenței. Odată cu lansarea noii fabrici de la Iernut, ne propunem să fim lideri pe piața regională, cu o producție ce depășește limitele industriei și să oferim soluții personalizate, care sprijină succesul fiecărui proiect. Capacitatea de producție va fi de 2000 metri cubi de BCA /zi, ceea ce reprezintă cea mai mare capacitate din Europa”, declară Viorel Iacob, CEO DVI Production.

Prin folosirea tehnologiei de ultimă generație, care combină cele mai avansate procese din industrie, producția va fi una premium. Produsele Fortem sunt monitorizate permanent, folosind tehnologia QR pentru trasabilitate, ceea ce face ca statusul producției să fie urmărit în timp real, evitând, astfel, erorile, garantând transparență și conformitate. Laboratorul propriu de la Iernut, Mureș, acreditat și dotat în acord cu standardele internaționale, promite clientului final calitatea superioară a fiecărui produs care pleacă din fabrică. Fiecare lot de BCA Fortem este supus unor teste riguroase, care fac orice construcție durabilă.

De interes:  PASTILA PENTRU SUFLET - Cea mai importantă rugăciune de priveghere

Pentru FORTEM, sustenabilitatea și inovația reprezintă o prioritate: “În contextul unui sector industrial din ce în ce mai conștient și marcat de impactul său asupra mediului, integrarea tehnologiilor avansate și optimizarea proceselor de producție reprezintă pași esențiali către reducerea consumului de resurse și a emisiilor de carbon. Produsele noastre sunt ecologice, rezultate în urma unui proces optimizat de fabricare, cu un consum redus de energie, ce generează un nivel minim de poluare. Așadar, implementarea unei noi tehnologii de ultimă generație nu doar că va contribui la creșterea eficienței operaționale, ci ne ajută să construim un viitor mai sustenabil pentru domeniul construcțiilor”, adaugă Viorel Iacob.

Produsul BCA Fortem aduce o serie de beneficii constructorilor, de la consumul redus de mortar, planeitate, precizie dimensională și ușurință la montaj, până la transportul și manipularea facilă, datorită greutății reduse, finisajelor de calitate și durabilității.

Cu o gamă completă de densități și modele, acest produs premium oferă garanția calității și numeroase avantaje și beneficii celor care aleg să construiască cu BCA:

  • Izolare termică excelentă, datorită structurii poroase, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de încălzire și răcire indiferent de anotimp;
  • Rezistență seismică sporită, datorită procesului de producție optimizat;
  • Izolare fonică;
  • Rezistență la fenomenele naturii și la variațiile de temperatură;
  • Protecție la incendii, datorită utilizării materialului incombustibil, cu o clasă ridicată de rezistență la foc.
De interes:  Părintele Damaschin, apel de suflet la Legile Puterii: Nu lăsați neomarxiștii energiei să închidă bisericile, se vor naște monștri

Proiectul este susținut integral de FORTEM, printr-un model financiar solid, bazat pe trei piloni esențiali: partenerii asociați în business, un ajutor de stat și aportul instituțiilor bancare. Această abordare strategică a permis companiei să facă față provocărilor economice din ultimii 4 ani și să-și consolideze poziția de lider în industrie.

Mai multe detalii despre fabrică în acest VIDEO .

Despre DVI Production

Apărută în 2017, compania DVI Production cu capital 100% românesc, deținătoare a brandului FORTEM, a reușit să construiască în numai 7 ani prima fabrică complet automatizată de elemente liniare de zidărie și, recent, să deschidă porțile fabricii de BCA cu cea mai mare capacitate de producție din Europa, de peste 2000 metri cubi/zi.

Citeste in continuare

ȘTIRI NOI

Ce trebuie sa stiiacum 2 hours

Impulsivitatea femeilor la achiziția produselor de beauty

Frumusețea înseamnă încredere și stimă de sine; și pentru că doamnele și domnișoarele sunt extrem de atente la cum se...

Ce trebuie sa stiiacum 6 hours

Velonova Mirage, primul muzeu 3D din România, a atras circa 6.000 de vizitatori în primele trei luni din 2025. Până la 19% din aceștia au fost străini

Primele trei luni ale anului 2025 au fost foarte active pentru Velonova Mirage, primul muzeu 3D din România. În perioada ianuarie-martie,...

Ce trebuie sa stiiacum 6 hours

Fronway Icemaster 175/70 R14 84T – Recenzie completa – Alegerea accesibila pentru siguranta iernii urbane

De ce conteaza atat de mult alegerea anvelopelor de iarna potrivite In fiecare sezon rece, drumurile din Romania devin provocatoare:...

Localeacum 1 day

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize, competiție prin care studenții își transpun în lucrări de artă trăirile din prezent

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize dedicat studenților din Universitățile și Facultățile de Arte din România, prin care aceștia sunt invitați,...

Localeacum 1 day

Cum să creezi un portofoliu online captivant pentru afacerea ta

1. Importanța unei prezentări profesionale în portofoliul online: Cum să valorificați fiecare proiect pentru a atrage noi clienți 2. Cum...

Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Sport și aventură în Banat: cum se dezvoltă activitățile outdoor în regiunea de vest a țării

Banatul, cu peisajele sale variate și influențele multiculturale, este una dintre cele mai dinamice regiuni ale României în ceea ce...

Localeacum 2 days

Fabrica FORTEM, cu cea mai mare capacitate de producție de BCA din Europa, se deschide la Iernut, Mureș

23 aprilie 2025 – DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, deschide în județul Mureș, la...

Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant
Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant

Poză de iMin Technology pe Pexels.com   Implementarea unui sistem de preluare a comenzilor printr-o aplicație poate aduce un impact...

Ce trebuie sa stiiacum 3 days

Uniformă medicală clasică vs. stretch – care ți se potrivește?

Când vine vorba de alegerea uniformei medicale, mulți profesioniști din domeniu pornesc de la un singur criteriu: „Să fie comodă.”...

Localeacum 5 days

Cum te poate ajuta o agenție SEO dacă ești proprietar de restaurant

Agențiile SEO pot transforma complet modul în care restaurantele își atrag clienții online. Prin optimizarea site-ului web și a conținutului...

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro

Copyright © 2025 - BĂNĂȚEANUL.ro Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul www.banateanul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@banateanul.ro