Planifici să schimbi valută în curând? Află cum să economisești bani când schimbi bani, care este momentul oportun pentru exchange valutar și unde să găsești cele mai avantajoase alternative.

Identifică cele mai avantajoase case de schimb valutar

Potrivit unui studiu realizat de Banca Centrală Europeană, diferențele între cursurile valutare oferite de diferitele case de schimb variază între 0,5% și 13%. Această diferență semnificativă poate duce la economii sau pierderi considerabile. Prin urmare, este important să compari câteva case de schimb valutar, pentru a găsi cel mai bun curs de schimb pentru moneda dorită. Ia în considerare atât cursul de schimb, cât și comisionul perceput pentru a determina care bancă ori casă de schimb valutar este cea mai avantajoasă.

Programează cheltuielile în valută în cazul călătoriilor în străinătate

Înainte de plecarea în străinătate, stabilește un buget estimativ pentru cheltuielile pe care le vei avea în țara de destinație. Acest lucru te va ajuta să știi cât de multă valută să schimbi și să eviți schimburile frecvente și neprevăzute, care pot avea comisioane mai mari. Ca să economisești bani la schimbul valutar, efectuează schimbul înainte de a ajunge în țara de destinație. Astfel beneficiezi de un curs de schimb mai bun decât cel oferit la ghișeele de schimb valutar din aeroporturi sau alte locații turistice. În cazul în care ai o opțiune de plată în valută străină sau în moneda locală, alege întotdeauna plata în moneda locală. Astfel, vei evita comisioanele de conversie și vei obține un curs de schimb mai bun. Anumite magazine sau restaurante pot să perceapă comisioane pentru conversia valutară, chiar dacă îți oferă opțiunea de plată în moneda locală.

De interes:  Vrei sa iei un credit cu buletinul fără venit?

Evită schimbul valutar în locații cu comisioane mari

 Aeroporturile, hotelurile și zonele turistice sunt locuri unde comisioanele de schimb valutar sunt mari. Caută alternative mai avantajoase, cum ar fi casele de schimb valutar locale sau băncile. Verifică recenziile online sau întreabă localnicii pentru a afla care sunt cele mai bune opțiuni în zona respectivă. Utilizează cardurile care-ți garantează comisioane reduse pentru tranzacții în valută străină. Apelează la opțiuni alternative pentru a schimba valută. Ia în considerare aplicațiile și platformele online de schimb valutar, care oferă adesea cursuri de schimb mai avantajoase și comisioane reduse în comparație cu locațiile tradiționale. Achiziționează carduri de credit și debit special concepute pentru călătoriile internaționale, care pot fi utilizate pentru a economisi bani atunci când mergi în străinătate.

Deschide conturi în lei și valută la băncile preferate

Cele mai multe bănci comerciale îți oferă opțiunea de a deschide conturi bancare în lei și valută. Astfel poți să utilizezi facilitățile de online banking și să schimbi bani între propriile tale conturi. Nu mai este necesar să te deplasezi la una dintre sucursalele băncii sau să mergi la casele de schimb valutar. Beneficiezi de curs preferențial, promoții speciale și alte avantaje, mai ales dacă ești client premium sau gold. În orice situație, tranzacțiile pe care le efectuezi între conturile proprii nu au comisioane sau taxe suplimentare. Iar pentru țări din zona euro scapi de grija schimburilor valutare, deoarece poți să folosești direct cardul asociat contului tău în euro.

De interes:  Merita sa iti iei Laptop Second Hand in 2021?

Informează-te din surse financiare de încredere

Fii la curent cu evoluțiile de pe piața valutară și află totul despre schimbul valutar de pe platforme online specializate, care sunt considerate surse de încredere. Astfel afli care sunt cele mai potrivite momente pentru tranzacții valutare și poți să identifici rapid cele mai avantajoase oferte. Ai la dispoziție analize și rapoarte, cursuri valutare actualizate în timp real, convertor valutar și cotații valutare pentru cele mai importante monede. Economisești bani, pentru că schimbi banii într-un mod inteligent, informat, eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.