Consolidarea și refinanțarea creditelor restante

Refinanțarea este înlocuirea unei obligații preexistente cu alta prin semnarea unor termeni diferiți. Dacă nu una, ci mai multe datorii sunt rambursate, atunci se numește pooling de împrumuturi. Mulți oameni simt nevoia să-și refinanțeze datoriile deoarece nu le pot acoperi în mod regulat. Cel mai frecvent motiv sunt dobânzile ratelor și taxele excesive. Refinanțarea este o modalitate prin care instituțiile financiare își pot ajuta clienții să-și restructureze datoria. Să ne uităm la posibilele motive pentru refinanțarea unui împrumut:

Noul credit are o dobândă mai bună, iar rata lunară va fi mai mică;

Consolidarea unei datorii în alta datorită unei perioade mai lungi sau mai scurte de rambursare. Dacă perioada este mai lungă, rata lunară devine de obicei mai mică;

Motivul poate fi trecerea la un credit cu risc mai mic, adică schimbarea ratei dobânzii de la una variabilă la una fixă, ceea ce reduce riscul modificării negative a termenilor creditului;

Ultimul motiv pentru refinanțare este nevoia de bani, iar în loc de un nou credit, clienții semnează o refinanțare a celui vechi cu o sumă mai mare și pe o perioadă mai lungă.

De interes:  Strategii Eficiente pentru Accesarea Fondurilor Europene

Refinanțarea unui împrumut nu ar fi atât de populară dacă debitorii nu ar avea dificultăți în a-și rambursa împrumuturile. Acesta este rezultatul contractării de împrumuturi fără un studiu suficient de bun al termenilor contractului sau nevoia de a primi bani pe loc. Atunci când iei un împrumut pentru a refinanța împrumuturi, acesta trebuie să aibă condiții mai bune decât primul.

Totuși, dacă împrumutatul are mai mult de un împrumut, de exemplu 3 sau 4, atunci opțiunea este să fuzioneze și să le acopere cu cel nou. Combinarea creditelor restante se face pentru a reduce cuantumul ratelor plătite, pentru a le minimiza, pentru a fi mai convenabil (comunicarea cu o singură instituție), pentru a prelungi perioada de rambursare, precum și pentru a primi finanțare suplimentară fără a fi nevoie să solicite un împrumut separat. Un împrumut pentru consolidarea creditelor restante este contractat de o singură instituție de credit, iar împrumuturile de rambursat pot fi luate de diferite societăți de credit.

Nu este neobișnuit ca oamenii să combine împrumuturi care sunt făcute în momente diferite și au condiții diferite, cum ar fi ratele dobânzilor și comisioanele. Când împrumuturile devin mai mult de unul sau două, oamenii încep adesea să nu țină evidența ce se întâmplă cu toate obligațiile lor. Ei pot chiar să piardă din neatenție o contribuție, nu pentru că nu au finanțele disponibile.

De interes:  Comunicat de presa Lansare Proiect Eiffel Praxis SRL

Sursă:  imprumutrapid-online.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.