Titularizare 2019 în Banatul de munte: profesori de 1, profesori de 10 – Banat FM

Titularizare 2019 în Banatul de munte: profesori de 1, profesori de 10


Astăzi s-au afișat primele rezultate ale titularizării. Din 248 de candidați care au predat lucrări, 78 nu au reușit să obțină nici măcar nota cinci. La extrema cealaltă, Banatul de munte se poate mândri cu doi dascăli de nota 10, aceștia predau filosofie și educație civică.
Începând de astăzi, candicații la un post în învățământul din Caraș-Severin au aflat dacă au dreptul sau nu să predea elevilor din preuniversitar. Astăzi s-au afișat primele rezultate ale examenului de titularizare. Inițial aproape 400 de candidați s-au înscris să susțină proba scrisă a acestui examen, însă doar 248 au predat lucrări spre corectare. 73 de profesori au obținut note peste 7, dintre care doi chiar nota 10. Alții 95 pot spera la un post pe perioadă determinată, obținând note cuprinse între 5 și 6,99. „Conform calendarului de titularizare pentru anul 2019, astăzi, s-au afișat rezultatele inițiale. În județul Caraș-Severin am avut înscriși 392 de candidați, au fost absenți 75, retrași din motive personale 69, număr de lucrări care au mers în centrele naționale de corectare 248. Din cele 248 de lucrări: 2 au fost anulate, note cuprinse între 1 și 4,99: 78, între 5 și 6,99: 95, între 7 și 9,99: 71, iar spre bucuria noastră avem doi colegi care au obținut nota 10”, a declarat purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Moatăr.
în Banatul de munte sunt doar 38 de posturi titularizabile. De asemenea 200 de posturi sunt disponibile pe perioadă determinată, cele mai multe de educator, învăţător, profesor de educaţie fizică şi muzică. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Profesporii nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestaţiile zilele de 23 iulie, până la ora 21,00 şi 24 iulie, până la ora 15,00. Rezultatele finale se afişează în 30 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în 31 iulie.

De interes:  8 octombrie – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.