proteza_dentara

Problema caderii dintilor la varste inaintate este des intalnita, asadar foarte multe persoane apeleaza la rezolvarea simpla si eficienta: proteza dentara. Varianta intalnita cel mai des este o solutie durabila de completare a danturii. Practic, daca este realizata din materiale de calitate, proteza dentara poate fi folosita pentru o perioada ce poate depasi 10 ani.

Proteza dentara simpla asigura o masticatie eficienta, contribuind la prevenirea afectiunilor tractului digestiv. Din aceasta perspectiva, cei care amana tratamentul protetic pentru un timp indelungat pot ajunge sa se confrunte cu afectiuni ale stomacului sau ale sistemului de digestie din cauza faptului ca nu pot mesteca toate alimentele, excluzand din dieta foarte multe substante importante pentru organism.

Este indicat sa nu soliciti foarte mult proteza dentara, motiv pentru care medicii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence recomanda consumul oricarui aliment cu conditia ca acesta sa nu fie foarte tare sau sa fie tocat marunt ori feliat. Daca proteza dentara este realizata corespunzator, stabilitatea acesteia va fi buna, insa aportul medicului si cel al tehnicianului dentar sunt decisive in acest sens.

La unele persoane, proteza dispusa pe arcada de jos poate avea o stabilitate mai putin buna datorita faptului ca oasele pe care se sprijina au trecut prin procesul de resorbtie, ramanand o creasta subtire de os care nu poate asigura sustinere optima. Aceste circumstante, insa, sunt acoperite de produse si materiale speciale care ajuta la cresterea stabilitatii in timpul purtarii, precum pastele de fixare a protezei dentare.

Solutiile oferite de protetica dentara moderna

Persoanele cu necesitati specifice au acces si la tratamente speciale care inlatura neajunsurile unei proteze dentare fixe. Astfel, daca alegi o clinica stomatologica moderna, cu o echipa interdisciplinara de specialisti si tehnologie medicala de ultima generatie, vei avea acces la solutii multiple ce ofera un grad mai ridicat de confort decat proteza dentara simpla.

Aceste variante pot fi de tipul unei proteze dentare cu stabilitate imbunatatita, comparabila cu lucrarile fixe, sau chiar lucrari fixe care se bucura de stabilitatea asigurata de implanturile dentare moderne. In functie de necesitati si numarul de dinti sanatosi din cavitatea bucala, protetica dentara a prezentului poate oferi una din aceste tratamente:

– Proteza dentara scheletata. Atunci cand pacientul are un grup de dinti sanatosi, acestia vor contribui la realizarea unei lucrari dentare fixe, iar zona edentata va fi deservita de o proteza dentara scheletata. Aceasta metoda de tratament pastreaza dintii sanatosi si completeaza spatiile libere cu o proteza stabila si foarte rezistenta ce poate fi utilizata pe o perioada indelungata fara a afecta dintii sanatosi din cavitatea bucala.

– Proteza dentara pe capse. Daca in cavitatea bucala au mai ramas cativa dinti, insa coroanele acestora sunt afectate, proteza dentara cu capse este solutia recomandata. Dupa analizarea radiografiei, medicul va decide daca radacinile dintilor ramasi pot fi tratate, situatie in care se va construi un sistem special de sustinere.

Tratamentul consta in atasarea unor capse in capatul radacinilor, aproape de gingie. Proteza dentara va avea a doua parte a capsei, iar acest dispozitiv stomatologic poate fi folosit atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, fiind foarte asemanator unei lucrari fixe.

– Proteza dentara pe implanturi. Daca nu mai sunt dinti sanatosi in cavitatea bucala, se pot insera 2 implanturi in mandibula si 4 in maxilar care vor sustine o proteza dentara cu stabilitate excelenta. Acest tratament va include, bineinteles, si o perioada de osteointegrare a implanturilor de aproximativ 3-4 luni. Sistemul de prindere a protezei va fi tot cel cu capse, asa incat stabilitatea lucrarii iti va conferi senzatia de dinti ficsi.

De interes:  Remaniere eșuată! Viceprimarul Galescu a scăpat, pe moment, de răzbunarea primarului Boldea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.