Timișul aderă la Federația Europeană a Bicicliștilor

Consilierii județeni au aprobat, prin vot, ca județul Timiș să adere la European Cyclists Federation, Federația Europeană a Bicicliștilor. Este prima administrație din țară care face acest lucru, spune vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, care vorbește despre beneficiile intrării într-un astfel de parteneriat. 

În continuare, Consiliul Județean Timiș va achita, anual, federației o taxă de 2.000 de euro.

Recent a fost lansată prima hartă de cicloturism a județului Timiș, care pune la dispoziția bicicliștilor trasee spectaculoase pe care le pot străbate pe două roți. În același timp, autoritățile județene lucrează și la strategia de dezvoltare a infrastructurii velo.

Având 69 de membri din peste 40 de țări, Federația Europeană a Bicicliștilor (ECF) reunește cele mai puternice asociații de bicicliști, făcându-le auzită vocea atât la nivel european, cât și la nivel mondial. Obiectivul organizației este ca tot mai mulți oameni să meargă mai des cu bicicleta, influențând politicile și bugetele în favoarea unei mai mari utilizări a bicicletelor.

De interes:  Vaccinarea copiilor, în COLAPS! Medicii de familie trag semnalul de alarmă: Registrul făcut de INSP nu funcționează din 1 iulie

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.