Timișoara, în top 500 cele mai inovative orașe din lume

Orașul Timișoara a fost inclus în top 500 cele mai inovative orașe din lume. Potrivit topului realizat de INACO, un ONG care activează la nivel internațional, în topul mondial Timișoara se clasează pe locul 394.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că din România în acest top a mai fost inclus doar Bucureștiul. Anul trecut în top se afla și Cluj, dar a pierdut poziția.

Capitala României a retrogradat 14 poziţii în clasamentul global al Inovaţiei Oraşelor, ajungând pe locul 171, în timp ce Timişoara urcă 36 de poziţii până pe locul 394, menţionează Andreea Paul, preşedintele organizaţiei neguvernamentale INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate

Din Europa se mai află în acest top și Paris, Berlin, dar și Praga, Budapesta și Varșovia.

„Trei factori modelează indicele de inovare a oraşelor: capacitatea de a genera idei, de a le pune în practică şi, în cele din urmă, de a le comunica cu alţii. Pe scurt, inovaţia trece de la idee la implementare dacă oraşul dezvoltă un mediu cultural favorabil ideilor noi (de exemplu, designeri, galerii de artă, sport, muzee, natură etc.), cu o infrastructură prietenoasă aplicării inovaţiilor (transport, universităţi, afaceri, capital de risc, spaţii de birouri, guvernare deschisă, tehnologie etc.), şi, apoi, este comunicată în pieţe conexe ale inovaţiilor. 162 de indicatori stau la baza calculării acestor trei factori care compun indicele de inovare a oraşelor, care îşi rafinează algoritmii periodic din 2007 încoace în rapoarte globale de profil, şi care nu se rezumă la examinarea inovaţiei pur tehnologice sau ştiinţifice”, explică Andreea Paul.

De interes:  Dacă aș putea… – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.