Tehnici de machiaj profesional explicat pas cu pas

Machiajul profesional implică tehnici și trucuri care pot transforma orice look de zi cu zi într-unul spectaculos. Fie că te pregătești pentru un eveniment special sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești rutina de machiaj, următoarele sfaturi te vor ajuta să obții un finish impecabil, ca de profesionist.

Pregătirea pielii

Pasul 1: Curățarea și hidratarea
Începe prin curățarea feței pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum. Aplică apoi un ser hidratant adaptat tipului tău de piele și lasă-l să se absoarbă complet. Finalizează cu o cremă hidratantă, pentru a asigura o bază netedă și hidratată pentru fondul de ten.

Pasul 2: Aplicarea primerului
Primerul ajută la netezirea texturii pielii, minimizarea porilor și prelungirea durabilității machiajului. Alege un primer adaptat nevoilor pielii tale și aplică-l cu degetele, în zonele unde machiajul tinde să se șteargă mai repede.

Aplicarea fondului de ten

Pasul 3: Alegerea și aplicarea fondului de ten
Alege un fond de ten potrivit tipului și tonului pielii tale. Pentru o aplicare uniformă, folosește un burete de machiaj umed sau o pensulă de fond de ten. Începe din centrul feței și estompează produsul spre exterior, asigurându-te că nu rămân linii vizibile.

De interes:  De ce să ai mereu în mașină un încărcător universal

Pasul 4: Corectorul
Aplică corectorul sub ochi, în forma unui triunghi inversat, pentru a ilumina zona și pentru a acoperi cearcănele. De asemenea, poți utiliza corectorul pentru a ascunde imperfecțiunile. Estompează-l cu un burete de machiaj pentru un efect natural.

Conturarea și iluminarea

Pasul 5: Conturul
Folosește un produs de contur cu două-trei nuanțe mai închis decât tonul pielii tale pentru a defini pomeții, linia maxilarului și lateralele nasului. Estompează bine pentru a evita liniile dure.

Pasul 6: Iluminatorul
Aplică iluminator pe punctele înalte ale feței: pomeții, puntea nasului, arcul lui Cupidon și sub arcada sprâncenelor. Acest pas adaugă dimensiune și strălucire machiajului tău.

Machiajul ochilor

Pasul 7: Baza pentru pleoape
Aplică o bază de pleoape pentru a uniformiza tonul pielii și pentru a crește rezistența fardului. Acesta va preveni acumularea produsului în pliurile pleoapei.

Pasul 8: Fardul de pleoape
Alege culori care complimentează culoarea ochilor tăi. Pentru un efect de adâncime, folosește o nuanță mai închisă în pliul pleoapei și estompează-o bine. Aplică o nuanță mai deschisă pe centrul pleoapei pentru a ilumina privirea.

De interes:  Cum ne imbracam la picnic sau la gratar

Pasul 9: Eyeliner și mascara
Aplică eyeliner-ul conform formei ochilor tăi pentru a-i defini. Adaugă mascara pentru a oferi volum și lungime genelor.

Sprâncenele și buzele

Pasul 10: Definirea sprâncenelor
Folosește un creion sau o pomadă de sprâncene pentru a umple golurile și pentru a defini forma sprâncenelor. Aplică un gel de sprâncene pentru a fixa firele de păr pe tot parcursul zilei.

Pasul 11: Buzele
Conturează-ți buzele cu un creion într-o nuanță apropiată de culoarea rujului ales. Aplică apoi rujul, fie direct din tub, fie cu o pensulă pentru o aplicare mai precisă. Pentru un plus de volum, poți adăuga un strop de gloss pe centrul buzelor.

Prin urmărirea acestor pași, poți crea un machiaj profesional care să reziste pe tot parcursul zilei sau nopții, evidențiindu-ți frumusețea naturală și îmbunătățindu-ți trăsăturile. Experimentează și adaptează aceste tehnici pentru a-ți găsi stilul preferat și pentru a te bucura de arta machiajului la nivelul următor.

Surse articol – Reviste de frumusețe și îngrijire personala:

De interes:  3 detalii pe care firmele de web hosting omit sa le mentioneze

Sursa foto: Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.