Tabăra de icoane pictate, măști venețiene și olărit revine la Râul Alb! La ateliere vor participa peste 80 de copii – Banat FM sound factory

Tabăra de icoane pictate, măști venețiene și olărit revine la Râul Alb! La ateliere vor participa peste 80 de copii

Începând din data de 29 iunie, 82 de copii vor participa la o nouă ediție a taberei naționale de icoane pictate, măști venețiene și olărit. Organizată în mod tradițional în centrul de agrement de la Râul Alb, tabăra a trezit și în 2019 interesul tinerilor pasionați de aceste inedite meșteșuguri.

„Avem o participare de 82 de copii din toată țara, inclusiv din foarte multe zone rurale. Tabăra e finanțată exclusiv de Ministerul Tineretului și Sportului, și avem cinci lectori, care vor lucra cu elevii pe cele trei ateliere”, a precizat Narcis Lazăr, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret CS.

Deschiderea oficială a teberei naționale de icoane pictate, măști venețiene și olărit va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00. Timp de șapte zile, micii artiști amatori vor participa la atelierele coordonate de lectorii implicați în evenimentul pregătit de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin. De remarcat că instituția care patronează activitățile sportive și de tineret va mai organiza în această vară o tabără tematică tradițională: între 10 și 16 august, va avea loc, tot la Râul Alb, tabăra „Atelier 19”, care se adresează tinerilor interesați de jurnalism, artă fotografică și film. Pentru ambele tabere, susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului este de 87.000 de lei. 39.000 de lei sunt pentru tabăra de icoane, iar 49.000 vor fi folosiți pentru organizarea evenimentului „Atelier 19”.

De interes:  Bărbatul care a distrus 7 mașini din Arad a amenințat polițiștii cu maceta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.