Surse de probiotice. Sigur nu te-ai gândit la acestea! – Banat FM

Acum, chiar daca avem acces la toate alimentele din lume, suferim din ce in ce mai mult de boli digestive. Fie ca e vorba de alergii, intoleranta, colon iritabil, constipatie sau chiar boli mai grave, precum cancer, acestea afecteaza milioane de oameni de peste tot in lume. Iar solutia pentru multe din aceste probleme este foarte simpla.

Probioticele, cunoscute ca bacterii bune pentru organismul tău, ajută sistemul digestiv să funcționeze eficient. Există o gamă largă de diferite suplimente probiotice și poate deveni o provocare să le alegi pe cele potrivite.

Iaurtul este cel mai cunoscut aliment care conţine probiotice, însă nu este singurul. Mai sunt şi altele care prin compoziţia lor de bacterii şi drojdii, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii tractului digestiv. Mai poţi beneficia de efectele pozitive ale probioticelor şi din alte surse:

Kefir

Kefirul are un aport mult mai mare de probiotice decât iaurtul. Mai mult, este singurul care conţine kefiran, un prebiotic cu puternice efecte antimicrobiene. Kefirul poate fi consumat la micul dejun, dar este şi o excelentă gustare între mese.

De interes:  Bobby Păunescu: „Primul ministru este oprit în mod flagrant. Poporul trebuie să trăiască mai bine, să nu mai fie generații de sacrificiu”

Unele brânzeturi

Brânza nu este doar o bună sursă de calciu, ci şi de probiotice. Nu toate sortimele au acest beneficiu, dar puteţi să vă bazaţi pe gouda, mozzarella, cheddar şi cottage cheese.

Tempeh

Tempeh este un preparat tradiţional indonezian realizat din boabe de soia lăsate la fermentat. Se vinde sub formă de prăjitură. Datorită faptului că fermentarea boabelor de soia este făcută printr-un proces controlat, tempeh este o sursă bună de proteine, vitamine şi fibre. Este folosită, la fel ca tofu, de dieta vegetarienilor pentru a substitui carnea.

Kombucha

Kombucha este o băutură rezultată din fermentarea ceaiului negru care conţine probiotice benefice sistemului digestiv. Totuşi, din cauza faptului că probioticele nu rezistă procesului de pasteurizare, nu este atât de căutată pentru proprietăţile sale.

Miso

Miso este un preparat tradiţional japonez obţinut prin fermentarea boabelor de soia, cu orz, orez brun şi alte cereale. Rezulatul este o pastă care se poate consuma ca atare sau poate constitui o garnitură pentru preparate din carne. De asemenea, este baza pentru celebra supă miso.

De interes:  953 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2

Varza murată

Varza murată nu doar că este ajută sistemul digestiv prin probiotice, dar este foarte bogată în fibre, vitamina C, B şi K. Probioticele nu se pierd nici prin tratament termic, doar se reduc, însă efectele sunt la fel de pozitive.

Kimchi

Kimchi este o mâncare tradiţională coreeană care are în compoziţie legume lăsate la fermentat, în special varză chinezească. Pe lângă aceasta mai sunt adăugate praz, ridiche, castravete, ginseng, usturoi, ardei iute cayenne şi frunze de muştar indian.

Murături

Atât murăturile în oţet, cât şi cele în saramură sunt surse bune de probiotice, fiind de un real ajutor pentru o digestie bună. De aceea şi acompaniază mesele la care se consumă multă carne sau alte alimente grele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.