Sudura, ca o artă – simpozion de sculptură lângă Timișoara

În 29 septembrie, începând cu ora 18:00, în Parcul central al comunei Dumbrăvița, are loc vernisajul lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022, de către sculptorii Darius Hulea, Bogdan Nueleanu și Sorin Purcaru. Despre cei trei artiști și creațiile lor va vorbi scriitorul și profesorul universitar Marcel Tolcea

În perioada 16 – 30 septembrie, are loc a doua ediție a Simpozionului de sculptură sudată – Dumbrăvița 2022, eveniment organizat de către Filiala din Timișoara a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Dumbrăvița și al partenerului Constructim S.A., la care participă sculptorii Darius Hulea, Sorin Purcaru și Bogdan Nueleanu.

După succesul de anul trecut al simpozionului, când patrimoniul uneia din cele mai bogate comune timișene a sporit cu trei opere de artă create, în direct, pe una dintre laturile parcului central din Dumbrăvița (unde, de altfel, sunt și expuse), cei trei artiști consacrați s-au reunit din nou ca să readucă sculptura sudată în atenția publicului.

De interes:  Descinderi în județele Arad, Hunedoara și Timiș. Dosarul vizează verificări fictive ale unor echipamente pentru prevenirea și stingerea incendiilor

„Ajunși la a doua ediție, putem vorbi deja de un parc de sculptură, cu șase lucrări monumentale care populează parcul localității. Credem că stă în puterea noastră să îi facem pe oameni mai buni și mai asumați, iar Simpozionul de sculptură sudată contribuie semnificativ la conturarea identității culturale a Dumbrăviței. Nu e vorba doar de valoarea în sine a lucrărilor, ci de demersul educativ pe care sculptura de for public o are”, a spus sculptorul Bogdan Nueleanu, inițiator al simpozionului și locuitor al Dumbrăviței.

„E necesar ca arta să facă parte din viața noastră, iar dacă nu am înțeles acest lucru încă, e suficient să ne uităm în istorie. Singuri ne construim viitorul și o facem în prezent, acum, de aceea e vital să fim conștienți și să acționăm. Sperăm că am putut ajuta și da continuitate unui proiect frumos”, a declarat antreprenorul Lucian Perescu, directorul Constructim S.A.

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.