Ai reușit, în sfârșit, să ai website-ul pe care l-ai gândit în foarte multe variante, dar pe care îl vedeai posibil doar în forma actuală. Abia acum începe aventura, căci ai nevoie de o serie de servicii dedicate funcționării optime și e absolut necesar să știi exact ce trebuie să deții pentru a avea rezultate de calitate.

Dar ce fel de servicii sunt necesare pentru ca satisfacția de a fi prezent online să fie deplină? Mai jos găsești două puncte fundamentale pe care le-am dezvoltat pentru a te ajuta să le înțelegi mai bine.

1. Hosting VPS

De asta ai nevoie, în primul rând! Și nu orice fel de găzduire, ci una în care beneficiezi de un server privat, unul doar pentru tine. Atuul major pe care îl oferă această opțiune este legat de funcționarea optimă a site-ului, ce poate fi încetinită serios în condițiile în care optezi pentru găzduire partajată, iar unul dintre site-urile „vecine” cu tine are un volum de trafic mult mai mare. Un alt avantaj care poate deveni esențial este acela al spațiului efectiv disponibil, care nu este limitat de alte site-uri. 

Găzduirea VPS clasică nu oferă avantajul ca gazda să fie și administrator al serverului tău așa cum se întâmplă în cazul VPS-ului administrat (managed VPS). Este recomandat să optezi pentru soluția de bază doar dacă ai cunoștințe solide de administrare a unui server și timp dedicat acestui scop.      

De asemenea, trebuie să ții cont că opțiunea unui serviciu neadministrat implică și găsirea de soluții pentru instalarea software-ului, lipsa oricărei asistențe în cazul în care survin erori și, în general, riscul ca, în cazul în care situația degenerează, costurile achiziției de servicii de consultanță IT să fie extrem de mari.

O altă problemă spinoasă este securitatea website-ului care îți revine în mod exclusiv dacă optezi pentru un serviciu neadministrat. Managed VPS înseamnă că gazda se ocupă de tot ce înseamnă securitatea datelor, site-ului și evitarea atacurilor de orice fel la adresa site-ului tău. Cu alte cuvinte, ești protejat!

Găzduirea VPS administrată înseamnă un pachet de servicii care să asigure administrarea unui website pentru un cost infim comparativ cu beneficiul lipsei oricărei complicații în funcționarea site-ului: 

 • suport tehnic prin telefon;
 • e-mail și chat disponibile permanent;
 • instalarea simplă, fără erori, a software-ului;
 • arhivarea datelor;
 • protecția datelor. 

2.  G Suite Romania

Aceasta este suita de aplicații Google cu stocare în Cloud, proiectată pentru productivitate, care îți va aduce o serie de avantaje certe. Astfel, în funcție de pachetul personalizat pe care îl alegi, poți beneficia, printre altele, de:

 • adresa de e-mail care poartă denumirea domeniului pe care îl utilizezi; 
 • fișiere stocate în siguranță în cloud și accesibile de oriunde;
 • spațiu de stocare adaptat nevoilor tale;
 • aplicație de gestiune a dispozitivelor mobile;
 • aplicații integrate Office 365;
 • aplicație pentru conferințe video Hangouts;
 • motor de căutare personalizat pe nevoile companiei tale;
 • rapoarte de audit privind activitatea utilizatorilor;
 • asistență permanentă prin telefon și e-mail;
 • aplicație Calendar care poate fi partajată cu echipa și colaboratorii.

Dacă licențele programelor tip Office au un preț, siguranța datelor companiei tale este greu de cuantificat. Mai mult decât atât, funcționarea zilnică în condiții optime, asigurarea unui flux impecabil de date între entități: acționari/administratori, angajați, colaboratori, clienți și autorități era până nu demult un complex de probleme și costuri foarte mari. Acum este disponibilă această soluție integrată furnizată de Google, la cel mai înalt nivel de calitate și pentru orice fel de afacere la un preț accesibil.

Orice afacere care dorește să fie prezentă activ pe internet și să beneficieze de avantajele aferente acestei situații are nevoie de un set de servicii-suport, ajustate pe nevoile și dimensiunile sale. Așadar, ai nevoie de o investiție înțeleaptă în soluții inteligente, care să îți permită libertatea de a putea crea plus valoare cu activitatea ta. De aceea, îți recomandăm să urmărești cu atenție piața și indicațiile specialiștilor în domeniu, pentru a fi la curent cu opțiunile tehnice care îți pot aduce succesul mai aproape. 

 

De interes:  Start vot! Aproape 900.000 de bănățeni sunt așteptați la urne | Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.