Bulgarul Stefan Stoev este câștigătorul Cupei Reșița, cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Pilotul din țara vecină i-a încurcat socotelile campionului reșițean Lucien Hora, care a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul doi la revenirea, după cinci ani de absență, pe traseul din Valea Domanului.
Bolizi cu sute de cai-putere, motoare turate, viteză și adrenalină din belșug. Acestea au fost ingredientele spectacolului sportiv urmărit de miile de fani aliniați de-a lungul tradiționalului traseu din Valea Domanului. Vremea frumoasă a ținut cu organizatorii Cupei Reșița, oferind piloților șansa de a da totul, în fața unui public avizat, care a așteptat cu nerăbdare etapa reșițeană din 2019. Concurenții s-au arătat plăcut impresionați de organizare, de calitatea traseului și de implicarea celui mai cald public din țară.
La finele celor două manșe oficiale de ieri, victoria la Open i-a revenit bulgarului Stefan Stoev, cu timpul cumulat de 04:14,294. Pe locul doi, la mai puțin de o secundă în urma câștigătorului, s-a situat campionul reșițean Lucien Hora, care a înregistrat timpul de 04:15,217. Podiumul competiției Open a fost completat de Emil Nestor, la o secundă și jumătate de favoritul local. Pe poziția a patra a venit reșițeanul Dani Oțil, urmat de al doilea bulgar, Lyuben Kamenov, și de Mihai Leu, al cărui Ferrari a fost unul dintre punctele de atracție ale competiției.

De interes:  Echilibrul Meu ești Tu – Banat FM

Deși nu a încheiat concursul, Silviu Dumitrescu a luat trofeul „King of the Hill”, devenind cel mai rapid pilot care a concurat vreodată la Reșița. El a urcat traseul în 2:04,784, chiar în ultima manșă de recunoașteri de duminică. La prima urcare din concurs, în același loc unde Costi Stratnic abandona sâmbătă, Dumitrescu a lovit parapetul și a fost nevoit să iasă din lupta pentru prima poziție a podiumului.

Cu toate că nu a câștigat Cupa Reșița, Lucien Hora își consolidează locul I la Open, grație clasării mai bune decât cea a rivalului Emil Nestor. Următoarea etapă CNVC va avea loc în perioada 20-21 iulie la Sinaia.

foto: Claudiu Muresan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.