ANRE: Prețul reglementat al gazelor scade cu peste 5% de la 1 iulie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie anunță că a hotărât ieftinirea gazelor cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat, începând cu data de 1 iulie.

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată, arată Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, într-un comunicat de presă postat pe site.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale.

Preţul gazelor cumpărate de la E.ON Gaz Furnizare România scade cu 3,71%, iar cel al Engie România, cu 7,89%.

De interes:  „Strategie în ALB & NEGRU” – Ediția din 11 februarie 2023

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, mai arată ANRE, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.