Afganul care a ucis un migrant pe o stradă din Timişoara şi a rănit un altul, trimis în judecată

Bărbatul din Afganistan care şi-a ucis un conaţional cu o lovitură de cuţit, pe o stradă din Timişoara, şi a rănit un altul, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, la opt luni de la comiterea faptei, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au încheiat rechizitoriul şi l-au trimis în judecată pe migrantul din Afganistan care a ucis un alt migrant şi l-a rănit pe al doilea, într-o încăierare pe o stradă din Timişoara. Bărbatul se află în arest preventiv şi este acuzat de omor şi tentativă de omor, în concurs real.

 

„Procurorii au reţinut că în data de 19.04.2021, în jurul orei 16.36, pe b-dul. Republicii din Timişoara, inculpatul ar fi aplicat unui migrant o lovitură cu un cuţit în spate, victima suferind o plagă înjunghiată toracică penetrantă, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul acesteia, în scurt timp, la spital. În prealabil, în acelaşi context, inculpatul ar fi aplicat o lovitură de cuţit şi unui alt migrant, lovitură soldată cu o plagă înjunghiată cu sectionarea muşchilor la nivelul hemitoracelui stâng posterior”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, într-un comunicat de presă, de marţi.

De interes:  Trafic restircționat pe autostradă după ce o remorcă s-a răsturnat din cauza vântului

 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.

 

Ahmed Farhad este considerat că fiind principalul suspect în omorul care s-a produs în după-amiaza zilei de 19 aprilie, la Timişoara. El s-a întâlnit cu alţi doi afgani într-o parcare din apropierea Gării de Nord din Timişoara. Anchetatorii spun că bărbatul i-a înjunghiat cu un cuţit pe cei doi, unul dintre ei a murit pe stradă, la câteva sute de metri de locul atacului, iar cel de-al doilea a ajuns cu o ambulanţă la spital, medicii reuşind să îi salveze viaţa.

 

La câteva ore după crimă, atacatorul a fugit din ţară, procurorii emiţând pe numele lui un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru omor. 

 

Zona Gării de Nord din Timişoara, cea în care s-a produs atacul, a fost ulterior atent monitoriză de poliţie, jandarmi, dar şi de serviciile secrete fiind considerată zonă specială de siguranţă publică întrucât acolo zeci de migranţi, majoritatea de origine afgană, obişnuiesc să trăiască.

De interes:  Porumb contaminat din România – Olanda a notificat Sistemul de Alertă Rapidă pentru aflatoxină – Cât de toxică este

 

Bărbatul, cunoscut sub porecla de Moulah, a fost capturat în 17 iunie de autorităţile din Grecia, pe aeroportul din Atena, în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul de Interne, Lucian Bode, la Timişoara, în cadrul unei vizite. 

 

Ulterior, bărbatul a fost preluat de o escortă a Poliţiei Române, dus la Bucureşti şi de acolo transferat sub pază la Timişoara. Magistraţii Tribunalului Timiş au confirmat mandatul internaţional, iar migrantul a ajuns în arestul IPJ Timiş.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.