Spitalul Județean din Timișoara urmează să ceară acordurile necesare, pentru a putea începe imunizarea pe timp de noapte, cu AstraZeneca. Aceasta, după ce nici acum nu se pot face programări nocturne pe platformă, la singurul centru de vaccinare anti-COVID din țară deschis non-stop.

Managerul Spitalului Județea, Raul Pătrașcu, spune că decizia a fost luată împreună cu președintele Consiliului Județean, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

“Ideea noastră a fost ca, pe lângă cele opt fluxuri pe care le avem, poate fi o idee bună să le lăsăm pe toate pe timpul zilei cu opțiunea ca oamenii care nu reușesc să ajungă să poată să vină la orice oră din zi și din noapte, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, sigur în intervalul în care sunt programați, acela de 24 de ore, dar, pe lângă asta, ne-am gândit să cerem colegilor de la București dacă ar fi dispuși să ne lasă să vaccinăm noaptea doar cu AstraZeneca. Adică cine dorește să nu mai aștepte să își facă o programare să poată să vină în orice zi din săptămână, noaptea, și să se vaccineze cu accest ser”, spune Raul Pătrașcu.

De interes:  12 septembrie – Banat FM

În acest moment, la Spitalul Județean din Timișoara sunt imunizate, zilnic, cu vaccinul Pfizer, potrivit programărilor de pe platformă, 500 de persoane.

“Acest lucru se întâmplă în principal pe timpul zilei și câteva persoane în decursul nopții, deoarece platforma națională încă nu permite formal programările pe timp de noapte, ceea ce înseamnă că cei 500 care ar fi trebuit să fie împărțiți pe 24 de ore sunt împărțiți la un interval de 14 ore. Centrul este non-stop, astfel că toate persoanele care sunt programate primesc un mesaj automat de la colegii de la STS prin care sunt anunțați că pot să vină în acel interval de 24 de ore. Deși majoritatea persoanelor alege să vină până în ora 20:00, avem persoane care vin și după ora 20:00, până în orele târzii ale nopții”, mai spune managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Raul Pătrașcu spune că imunizarea nocturnă cu AstraZeneca poate începe imediat ce autoritățile de la București își dau acordul.

De interes:  Bega revine la debitul obișnuit

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.