Exista foarte multe obiceiuri si traditii referitoare la majoritatea evenimentelor importante din vietile noastre, evenimente la care luam parte din postura de actori principali sau din postura de invitati, dar despre care stim foarte putine lucruri. Unul dintre aceste aspecte vizeaza lumanarile de botez folosite in cadrul ceremoniei de crestinare a unui nou nascut.

Desi de multe decenii lumanarile de botez sunt folosite frecvent in cadrul crestinarii unui nou nascut in cadrul bisericii, foarte putini sunt aceia care cunosc semnificatia acestor lumanari botez. Si cu toate acestea, este important ca viitorii nasi de botez, cei care trebuie sa vina cu lumanarile de botez, sa cunoasca semnificatia acestor accesorii care sunt nelipsite din procesiunea de crestinare a nou nascutilor.

Nou nascutul incepe viata in lumina Divinitatii

Din punctul de vedere al bisericilor crestine lumanarea transmite intotdeauna lumina Divinitatii, adevarul si sfintenia reprezentate de catre Divinitate. Tocmai de aceea, din procesiunea de crestinare a unui nou nascut nu pot sa lipseasca aceste lumanari botez, acestea semnificand ideea ca orice nou nascut ce a fost crestinat va incepe viata pe Pamant in lumina indrumarii Divine. In acest context se considera ca nou nascutul va avea intreaga viata protectia bisericii crestine si a Divinitatii.

De interes:  CSM Școlar Reșița și-a schimbat denumirea! Din sezonul viitor, echipa se numește iar CSM Reșița – Banat FM

Aceste lumanari de botez trebuie sa fie procurate si „purtate” de catre perechea de nasi de botez in ziua evenimentului. Iar aceasta „datorie” vine ca urmare a faptului ca nasii vor deveni parintii spirituali ai bebelusului care tocmai urmeaza sa primeasca numele unui crestin. Cu alte cuvinte, parintii spirituali vor avea aproape acelasi rol ca si parintii naturali in ceea ce inseamna cresterea si dezvoltarea in plan spiritual pentru nou nascut.Datorita acestei semnificatii avute de lumanarile de botez, aceste accesorii nu pot lipsi din ziua botezului, impreuna cu trusoul de botez pe care nasii trebuie sa il ofere de asemenea.

Oferta diversificata de lumanari botez

Chiar daca traditia religioasa spune ca lumanarile de botez trebuie sa fie realizate din ceara pura, odata cu trecerea timpului si aceste accesorii de botez au inceput sa fie influentate de modernism. Din acest punct de vedere astazi orice pereche de viitori nasi va putea gasi foarte multe modele de lumanari botez in magazinele de specialitate.

De interes:  Sărbătoriții zilei de azi! La mulți ani, Slash și Martin Lee Gore! – Banat FM

In acest sens cei care se vor afla curand in postura de nasi de botez ai unui nou nascut trebuie sa stie ca vor putea gasi lumanari de botez avand diferite dimensiuni, de la lumanari subtiri, la lumanari cu o grosime mai mare. Apoi exista lumanari scurte sau lungi, dar si lumanari foarte lungi pentru a putea fi folosite diferite accesorii care sa fie aplicate pe lumanarile respective.

Culorile reprezinta un alt detaliu care ofera o mare diversitate de lumanari de botez. Astfel vei putea gasi lumanari botez albastre, albe, roz sau in nuante de crem. Nu in ultimul rand lumanarea de botez poate fi decorata cu ajutorul unor flori naturale sau artificiale, cu ajutorul unor panglici sau chiar cu diferite tipuri de broderii.Alege cu atentie lumanarile de botez astfel incat sa se potriveasca tematicii evenimentului si sa se asorteze cu trusoul de botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.