Spitalul de Boli Infecțioase a dublat numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID

Anunțul a fost făcut de managerul spitalului, Cristian Oancea, care spune că nu dorește însă ca din nou să fie relocate paturi pentru COVID şi de pe alte secţii, întrucât sunt foarte mulţi pacienţi cu alte patologii, în stare gravă, care au nevoie de spitalizare.

“La COVID am dublat deja numărul de paturi, pe secţia de Infecţioase, întrucât numărul pacienţilor era în creştere. În ATI, nu aveam niciun loc pe COVID, raportat la ziua de vineri. Nu mai schimbăm alte secţii, pentru a le reloca celor infectaţi cu SARS-CoV-2, deoarece avem foarte foarte mulţi pacienţi în stare gravă cu TBC şi neoplazii pulmonare, plus abcese. Noi mai preluăm şi pacienţi pulmonari din Arad pentru diagnosticare”, spune Cristian Oancea.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase spune că în special persoanele nevaccinate se infectează şi dezvoltă forme severe cu tulpina Delta, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dar medicii se aşteaptă inclusiv la o confruntare cu fenomene COVID de patologie pediatrică.

De interes:  Bilanț coronavirus: 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

El mai spune că incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere şi se aşteaptă un vârf pe la jumătatea – sfârşitul lunii septembrie.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.