Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian merg în turul 2 la Wimbledon

Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian s-au calificat, ieri după-amiază, în turul 2 la Wimbledon, după ce s-au impus în manșa inaugurală în fața Tatjanei Maria, respectiv a Luciei Bronzetti.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon, după ce a învins-o în 3 seturi pe Tatjana Maria, scor 6-1, 2-6, 6-3, după o oră și 40 de minute de joc. 

Meciul a început cu o întârziere de peste o oră și jumătate din cauza ploii. Sorana a început, însă, extrem de concentrată și a reușit să domine primul set. După ce a cedat game-ul inaugural pe serviciul adversarei, românca a legat 5 game-uri consecutive înainte ca partida să fie întreruptă din cauza ploii.

După reluare, Sorana Cîrstea a mai avut nevoie doar de câteva secunde pentru a-și adjudeca setul. În startul setului 2, meciul a fost din nou întrerupt din cauza unor noi precipitații, dar partida s-a reluat destul de repede.

După această a doua întrerupere, românca de pe locul 37 WTA a arătat un joc mai slab pentru câteva minute, astfel că Tatjana Maria a profitat de acest lucru și a reușit să câștige setul 2, trimițând duelul în decisiv.

De interes:  Orban: Decizia privind candidatul la Primărie trebuie votată în Biroul Politic Național

În setul 3, Sorana a reușit să-și regăsească concentrarea și s-a distanțat pe tabelă, legând 3 game-uri consecutive. Chiar dacă Maria și-a făcut serviciul în partea a doua a setului, nu a mai putut să recupereze avantajul româncei, care a obținut biletele pentru turul 2.

În următoarea fază a Wimbledon, Cîrstea o va înfrunta pe câștigătoarea din partida Greet Minnen – Jelena Ostapenko.

 

Tot ieri după-amiază, după o partidă care a suferit la rândul ei mai multe amânări și întreruperi, Jaqueline Cristian a obținut calificarea în turul 2 la Wimbledon.

Românca de pe locul 133 WTA a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-4, pe Lucia Bronzetti (locul 47 WTA), după o oră și 23 de minute de joc.

Partida a fost destul de echilibrată și fiecare sportivă a fost, rând pe rând, la conducere, Jaqueline reușind de fiecare dată să revină atunci când italianca se afla în avantaj.

Pentru Cristian urmează, în turul 2 de la Wimbledon, duelul cu învingătoarea din meciul Beatriz Haddad Maia – Yulia Putintseva.

De interes:  5 ținute de vară ușor de purtat și confortabile pentru a merge la plajă

Prin victoriile de azi, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian îi urmează în turul 2 Anei Bogdan, care s-a calificat încă de luni în această fază a competiției, după ce a trecut de Liudmila Samsonova. Mai lipsește doar Irina Begu, care este așteptată să joace cu Rebecca Marino.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este programat în perioada 3 – 16 iulie și va fi transmis pe Eurosport.

 

Sursă: EUROSPORT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.