Societăţi secrete de care probabil nu ai auzit – Banat FM

Numeroase organizaţii secrete au fost formate de-a lungul timpului, iar unele dintre acestea au rămas în istorie de ele legându-se adevărate teorii ale conspiraţiei. Membrii acestor organizaţii fie luptau pentru binele umanităţii, fie susţineau diverse cauze, inclusiv războaie.

Multe dintre aceste societăţi secrete au dispărut cu timpul, altele îşi continuă activitatea şi astăzi.

1. Hashshashin sau asasinii

Această organizaţie a fost considerată o sectă islamică formată din membri fanatici, misterioşi. Ei erau asasini misterioşi musulmani care operau în Orientul Mijlociu în secolul 13. Organizaţia era formată din luptători şiiţi care visau la un stat utopic.
Având puţini membri, asasinii luptau folosind tactici de gherilă împotriva inamicilor. Ei au fost eradicaţi de Imperiul Mongol în secolul 14.

2. Fiii libertăţii

Această societate secretă a fost formată pentru a proteja drepturile colonialiştilor şi pentru a lupta împotriva taxelor impuse de guvernul britanic. Membrii săi sunt cunoscuţi, în special, pentru Ceaiul de la Boston, act de protest precursor Războiului de Independenţă al Statelor Unite.

De interes:  Croaţia cere oficial UE lansarea procedurii pentru aderarea la zona euro

3. Cavalerii Cercului de Aur

În timpul Războiului Civil din America a fost formată organizaţia Cavalerilor Cercului de Aur. Înainte de începerea războiului, grupul încuraja ocuparea Mexicului şi a Indiilor de Vest. Atunci când Războiul Civil a început, membrii societăţii s-au axat pe susţinerea noului format guvern.

4. Mâna Neagră

Mâna Neagră este o organizaţie formată în Serbia de către ofiţeri ai Armatei. Această organizaţie a fost formată cu scopul de a reuni toate teritoriile populate de slavii din sud. Organizaţia a urmărit înfăptuirea Serbiei Mari alipind Bosnia şi Herţegovina Regatului Iugoslaviei.

Membrii acesti organizaţii au pus la cale Atentatul de la Sarajevo în care a fost ucis arhiducele Franz Ferdinand.

5. Cavalerii lui Columb

Aceasta este cea mai mare organizaţie romano-catolică de servicii frăţeşti din lume. Ea a fost fondată în anul 1882 şi denumită în onoarea lui Cristofor Columb.

Astăzi există peste 11.000 de consilii ale acestei organizaţii la nivel global.

Sursă: www.wittyfeed.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.