În data 25.09.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 84.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.200 mijloace de transport (dintre care 13.400 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 39.400 persoane cu 15.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 44.700 persoane cu 16.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 30.300 de persoane şi 15.700 de mijloace de transport (6.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.800 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

De interes:  Daca o Femeie zâmbește, nu inseamna ca e fericită – Banat FM

39 fapte ilegale (19 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 15.900 lei;

valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 4.900 lei.

nu s-a permis intrarea în ţară a 78 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

The post Situația la frontieră, în vămile cu Ungaria. Cat de aglomerate sunt appeared first on Realitatea de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.