Situația în vămile din vestul țării. Controale și carantină

Numărul de medici prezenți în vămile din vestul țării a fost suplimentat, după ce noaptea trecută s-au format cozi imense de mașini în unele dintre punctele de trecere a frontierei. Autoritățile sunt vigilente, cu atât mai mult cu cât s-au înregistrat primele cazuri în care români sosiți din zonele de risc maxim nu au vrut să intre în carantină și a fost nevoie de intervenția polițiștilor și a jandarmilor pentru a calma spiritele.

Noaptea trecută, imediat după ședința de guvern, a fost constituită o Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Interne, cu privire la aglomerațiile din punctele de trecere a frontierei din vestul României și organizată o videoconferință cu prefecții din toate județele și municipiul București, cărora le-au fost transmise deciziile și măsurile rapide de aplicat pentru fluidizarea traficului din frontieră și în țară.

 

Astfel, a fost suplimentat numărul de  medici din punctele vamale și s-au evaluat epidemiologic toți cetățenii români și străini veniți din zonele cu focare de infecție cu COVID-19.

De interes:  Hrana plină de substanțe antioxidante și impactul său pozitiv asupra sănătății

 

Pentru aceștia s-au organizat imediat convoaie de maxim 10 autoturisme, flancate de echipaje de poliție și jandarmerie care i-au escortat până în județele de domiciliu, unde au fost așteptați de prefecți și autorități pentru a fi introduși în centrele de carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.