Sinucideri dubioase ale personajelor cheie de la Chișinău. Cristian Rizea face dezvăluiri ȘOCANTE

Fostul deputat, Cristian Rizea, a oferit informații exclusive despre moartea suspectă a trei personaje importante de la Chișinău. Acesta a precizat, la Culisele Statului Paralel, că toate aceste așa-zise sinucideri au fost din rândul unor apropiați ai lui Vlad Plahotniuc.

Cristian RizeaExistă cel puțin trei morți suspecte în Moldova. Nimeni nu a avut curaj până aseară să o spună. Ca să o iau în ordine cronologică, este vorba de un om de afaceri italian, Rosario Salemi, partener de afaceri cu Vlad Plahotniuc, care avea birourile chiar la Hotel Codru, în 2011, când am fost aici cu Victor Ponta. Plătea chirie pentru sediu. Hotelul Codru îi aparținea lui Vlad Plahotniuc. Terenul a fost vândut unei bănci. A vândut hotelul, furat de la stat, de la regia protocolului de stat. (…) Acest cetățean italian făcuse niște investiții aici. Își făcea vacanțele cu avionul privat al lui Plahotniuc. Erau foarte buni prieteni. În 2011 a avut niște probleme financiare, s-a certat cu Plahotniuc. Italianul trebuia să plece în Italia, fusese acuzat că a folosit niște fonduri date de Silvio Berrlusconi. Plahotniuc s-a folosit de banii lui. (…) Italianul se hotărâse să plece în Italia să-și vadă fata, iar în noaptea aceea a fost găsit spânzurat în parcul din cartierul Buiucani. A fost găsit spânzurat de un copac, sinucis, cu ghilimelele de rigoare. Avea bilet de avion să-și vadă copilul din Italia. (…) Procuratura este încă în buzunarul lui Plahotniuc. Sper ca lucrurile să se schimbe după 11 iulie.

De interes:  Cutremur puternic în Grecia. Clădiri prăbușite- 6.7 grade Richter - Autoritățile, în alertă

Al doilea caz de care am vorbit este în  2014, deputatul Ion Butmalai, din partidul condus la acea vreme de Vlad Filat, PLDM. A ieșit și a spus public despre rețeaua de contrabandă și evaziune fiscală patronată de Vlad Plahotniuc. În acel moment a fost amenințat cu  moartea de fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, finul lui Vlad Plahotniuc. (…) Există un deputat Bolboceanu, care a dat un interviu la o televiziune cum că domnul Candu l-a amenințat cu moartea pe Ion Budmalai. După ce această amenințare a fost făcută publică, acest deputat a fost găsit sinucis. Și-ar fi tras un glonț în cap. (…) Familia a angajat o avocată, Ana Ursachi, care s-a bătut să afle adevărul în privința acestei sinucideri. (…) I s-a făcut dosar penal avocatei de către acoliții lui Plahotniuc din Procuratura Generală ca să fie descurajată să renunțe la caz. Ana Ursachi se numește și știe foarte multe. A plecat la Viena și de frică nu a mai venit în Republica Moldova.

Cel de-al treilea caz este unul mai proaspăt, se numește Iurie Luncașu. Este un om de afaceri foarte apropiat de interesele lui Plahotniuc. Îi făcuse vila lui Plahotniuc, Casa Albă. N-a apucat să se mai mute. S-au cumpărat 7-8 imobile care s-au ras pentru ca să se facă o replică a Casei Albe de la Washington. Nu a apucat să se mai mute acolo, pentru că s-a întâmplat să plece după alegerile din februarie 2019, când situația s-a înrăutățit pentru Vlad Plahotniuc. (…) Acest om, Iurie Luncașu, gestiona traficul de droguri până la Odessa și spre România. Pe toată zona Moldovei, băieții ăștia făceau transporturi de droguri oficial, cu escortă de la poliție. (…) A fost găsit pe un câmp domnul Luncașu pe un câmp sinucis, cu un glonț în cap. Și-a tras un glonte în cap.”

De interes:  Transport public pentru festivalul CUSTOM – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.