În Caraș-Severin, la ora actuală, se derulează o serie de lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, în special pe cele care fac legătura cu diferite obiective turistice importante.
Turismul merge mână în mână cu infrastructura. Chiar dacă are un potențial turistic foarte mare, Banatul de munte nu stă tocmai bine la capitolul drumuri. În acest moment o parte din drumurile care duc spre obiectivele turisti ce se află în lucrări, fie de reparații, fie de modernizare.
„Județul Caraș-Severin are un potențial turistic deosebit, însă nu putem vorbi despre turism, dacă nu există și infrastructură. Este vorba în special de drumurile din zonele turistice care, în acest moment, se află în lucrări, fie de reparații, fie de modernizare. O mare parte din banii alocați, o treime din acești bani, sunt pentru lucrări ce duc spre destinații turistice. Foarte important, de exemplu, este DJ 571F, din drumul național spre Eftimie Murgu, care face accesul spre morile de apă, în prezent, se execută lucrări de modernizare. În zona Semenic, au fost lucrări de amploare pe DJ 582, cel care face legătura între Slatina Timiș și Semenic și coboară în Resita, mai ales că este un drum afectat de inundațiile de anul trecut. Sumele investite aici nu sunt deloc mici, aproape 3,8 milioane lei, primiți de la Guvern. Am suplimentat necesarul de bani cu încă 700 mii lei din bugetul Consiliului județean și cel al Direcției de Drumuri Județene. Au fost lucrari de consolidare, turnare asfalt și refăcut marcajul, zidurile de sprijin și a fost tăiată vegetația”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
Tot în această perioadă se derulează lucrări de pietruire DJ 582 C, un drum pe care nu exista asfalt, dar care duce la un obiectiv turistic important din Caraș-Severin, și anume, la Peștera Comarnic. Pe drumul Văliug – Crivaia au fost făcute lucrări de reparații, nu doar în stațiune, ci s-a mers cu covor asfaltic și de la intersecția spre Vila Klaus încă jumătate de kilometru, iar în funcție de disponibilitatea financiară, acesta va continua până la fosta tabără școlară.
De asemenea, pe DJ 582 E, Prislop Semenic este semnat contractual pentru lucrări de reparații. La fel și pe DJ 608A, Caransebeș – Muntele mic, este semnat contractual pentru lucrările de reparații și tot ceea ce presupune întreținerea acestuia. Potrivit lui Silviu Hurduzeu, în execuție se află și DJ 683, Zăvoi – Poiana Mărului, pe o suprafață de 14 mii metri pătrați, dar și în zona Valea Almăjului, DJ 571 acum se poate ajunge până la Sasca, în 15 minute.

De interes:  Protecţia Consumatorilor a amendat Primăria Timişoara pentru nereguli găsite la locurile de joacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.