Prima impresie este foarte importanta, indiferent ca vorbim despre articole vestimentare, despre propriile locuinte sau despre modul in care alegem sa ne prezentam in diferite circumstante importante din viata noastra. Ne vom opri insa astazi exclusiv asupra locuintelor, acolo unde prima impresie este cea care provoaca admiratia tuturor celor care pasesc pe langa aceasta. Chiar daca de cele mai multe ori atentia noastra se indreapta exclusiv inspre aspectele ce tin de confortul si estetica interioara, exteriorul este de foarte multe ori asociat cu o carte de identitate a propriilor locuinte. Un aspect foarte important de mentioant este faptul ca estetica de ansamblu a exteriorului reiese din mai multe aspecte, astfel ca acesta nu se limiteaza doar la cromatica sau design-ul peretilor exteriori. Curtea, gardul, sau chiar si gradina sunt toate zone care contibuie in mod direct la crearea unei identitati pentru locuinta.

Pentru ca suntem unici prin natura noastra, este absolut firesc sa ne lasam amprenta asupra lucrurilor ce ne apartin, iar de la acest lucru nu fac exceptie desigur nici propriile locuinte. Chiar daca o agentie imobiliara ne poate fi un aliat de nadejde in gasirea locuintei perfecte, rareori putem spune ca locuinta achizitionata nu necesita niciun fel de renovare sau modificare. Acest lucru este la fel de aplicabil si in cazul unor apartamente si este un lucru perfect normal, pentru ca avem viziuni si nevoi diferite. Iata asadar cateva lucruri carora este recomandat sa le acorzi atentie in procesul de amenajare al exteriorului.

De interes:  De ce sa folosesti gel dezinfectant Hygienium

Curtea

            Curtea este principala zona anexa a casei, astfel ca pentru a avea parte de un exterior modern, amenajarile ar trebui sa inceapa cu aceasta. Din curtile moderne nu lipsesc astazi pavajele, elemente delimiteaza perfect spatiul curtii si ofera totodata si un aspect ingrijit acestora. Mai mult decat atat, intre pavaje si stilul arhitectural al casei se pot crea acorduri cromatice deosebite, motiv pentru care iti recomandam sa fii foarte atent la acest detaliu atunci cand amenajezi curtea sau peretii exteriori ai locuintei.

Usile de exterior

            De cele mai multe ori, in procesul de alegere al usilor pentru exterior, stabilim criteriile de selectie doar din perspectiva interiorului, astfel ca nu ne mai asiguram de compatbilitatea acestora cu partea de exterior. In materie de usi de exterior avem in prezent o multime de optiuni, de la impresionantele usi de exterior din lemn stratificat, pana la cele constuite din PVC, fiecare dintre acestea pot constitui idei inspirate de usi. Usile de exterior pot contribui si ele semnificativ la identitatea unei locuinte, fapt pentru care este recomandat sa le alegi in asa fel incat sa se regaseasca intr-o armonie perfecta atat cu interiorul, cat si cu exteriorul.

De interes:  7 lucruri care te vor ajuta sa stralucesti la interviul de angajare

Fatadele

            Fiecare tip de material utilizat pentru fatada casei are caracteristicile proprii atat in ceea ce priveste estetica, cat si rezistenta. Acestea sunt considerate o parte esentiala din estetica exterioara a locuintei, fapt pentru care este indicat sa optezi pentru materiale care sa se integreze cat mai bine in stilul arhitectural modern. Atat piatra, cat si lemnul pot fi materiale ce se integreaza perfect intr-un decor modern, astfel ca le poti alege cu toata increderea pe oricare dintre acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.