Sfaturi pentru întreținerea și curățarea piscinei

Ai piscină în curtea locuinței tale? Atunci ești o persoană norocoasă! Piscina privată îți oferă unele dintre cele mai senzaționale momente ale primăverii, verii și chiar începutului de toamnă, putând în fiecare seară să te bucuri de o sesiune de înot relaxantă după o zi obositoare sau chiar să găzduiești petreceri alături de familie și grupul de prieteni!

Dacă vrei să cureți și să întreții piscina ta pe întreaga perioadă a anului, atât la începutul sezonului cald, cât și la finalul acestuia, atunci iată sfaturile practice și recomandările de produse care să te ajute în acest proces!

Folosește echipament smart

Echipamentul smart pentru curățarea și îngrijirea piscinei este ideal de utilizat atât pentru bazinele de dimensiuni mici, medii sau mari rezidențiale, cât și pentru cele comerciale. 

De exemplu, te vei bucura de un plus de comoditate datorită roboților de curățare a piscinei care îndepărtează rapid și facil reziduurile de la baza acesteia. Alte echipamente smart pe care le poți încerca sunt sistemele de dozare automate pentru păstrarea unei ape cristaline, dar și alte soluții, tratamente și kituri high-end.

Nu renunța la ustensilele clasice

Cu atâtea dispozitive moderne simți că nu mai ai nevoie de echipamentul tradițional pentru curățarea piscinei. Cu toate acestea, el nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de unelte. 

Așadar, iată ce unelte îți vor fi întotdeauna de folos: miniciog de suprafață – pentru curățarea frunzelor care plutesc, miniciog de adâncime – pentru curățarea fundului bazinului, cât și diferite soluții de curățare și întreținere.

Recircularea și filtrarea apei

Sistemul de filtrare asigură sesiuni de înot sănătoase, protejând corpul de eventualele reziduuri: insecte, frunze, praf, alte mizerii, dar și chimicale etc. Sistemul de filtrare, compus din filtre și din pompa de recirculare, menține curată apa. Poți alege între filtre cu nisip, cu cartuș, cu diatomee etc. Întregul dispozitiv trebuie curățat periodic pentru ca apa din bazin să fie întotdeauna lipsită de impurități.

Tratează apa din piscină

Pe perioada sezonului călduros este indicat să tratezi apa împotriva diferiților microbi, viruși sau chiar împotriva unei cantități mai mari de chimicale. Efectuează măsurători regulate ale pH-ului apei, alcalinității, durității, clorului etc. Toate acestea trebuie să fie echilibrate, în caz contrar este indicat să remediezi situația cât mai repede, singur sau prin apelarea la o echipă de experți în domeniu.

Pregătește și curăță piscina înainte de fiecare sezon călduros

Deoarece piscina a stat o perioadă îndelungată fără a fi utilizată, s-au depus numeroase obiectele străine, praf și picături de ploaie sau chiar zăpadă pe fundul și pereții acesteia, fapt ce necesită o curățare de profunzime, mai ales dacă nu ai folosit o prelată de iarnă. 

Curăță bazinul și accesoriile, apoi reconectează echipamentul la o sursă ce curent. Testează valorile apei, umple piscina și elimină manual eventualele reziduri ce apar la suprafața acesteia. Lasă sistemul de filtrare să funcționeze peste noapte și nu uita să aplici un tratament șoc cu clor pentru o curățare intensivă.

Pregătește și curăță piscina înainte de fiecare sezon rece

Piscina trebuie îngrijită și după încheierea sezonului cald, când apar primele ploi, iar temperaturile scad semnificativ. Așadar, apa din piscină trebuie scoasă treptat, însă nu înainte de a-i mai aplica acesteia încă un șoc cu clor. 

Scoate și curăță filtrele, pompa de recirculare și elimină apa din instalația piscinei. Folosește o soluție ce protejează bazinul, pereții și accesoriile de îngheț, apoi acoperă întreaga suprafață cu o prelată pentru iarnă. Această prelată ar trebui utilizată și atunci când mergi în vacanță sau nu folosești piscina o perioadă mai mare de timp.

Ai grijă de sănătatea ta prin curățarea și îngrijirea periodică a piscinei, dar și la începutul și finalul sezonului estival de vară. Ține cont de produsele, accesoriile și materialele recomandate, cât și de sfaturile practice care-ți vor ușura munca și vor scurta timpul de curățare!

De interes:  „Îmi doresc ca viitorul copiilor mei să fie curat, la fel ca şi viitoarea clasă politică"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.